Daniël(links) met vier cliënten van SDW Zorg en Hugo(rechts) van Groene Bouwhekken

Gezien worden als een normaal en volwaardig burger. Dat is niet altijd vanzelfsprekend voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking. De cliënten van SDW Zorg krijgen de kans en de begeleiding om op hun eigen niveau een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Zo is er onder andere de tuinploeg waar nu 6 cliënten werken. Onder begeleiding van Daniël en Huib onderhouden zij onze plantenbakken en hekken in Bergen op Zoom.

Bijdrage aan de maatschappij

‘Met het onderhoud voor de Groene Bouwhekken zijn wij direct bezig voor de maatschappij door de omgeving netjes te houden’, vertelt Daniël. Dit onderhoud valt onder arbeidsmatige dagbesteding. Dit betekent dat cliënten vooral als medewerker worden gezien. Zij krijgen verantwoordelijkheden en werken samen, waardoor hun netwerk vergroot wordt. Daniel: ‘In de buitenlucht werken is ook gewoon gezonder dan de hele dag binnen zitten’. 

Tuinploeg van SDW Zorg

Naast de verzorging van de plantenbakken van Groene Bouwhekken heeft de tuinploeg nog meer taken. Heggen snoeien, grasmaaien, schoffelen, de cliënten hebben genoeg te doen. SDW Zorg kijkt goed waar iemand goed in is, hoe groot of klein een rol ook is.

Onderhoud Groene Bouwhekken

Net als al onze onderhoudspartijen gaat SDW Zorg één keer in de twee weken langs bij een project. In de zomer is dit elke week, omdat de planten dan meer water nodig hebben. Als er afval ligt wordt dit weggehaald en kleine reparaties aan de hekken of bakken worden op locatie gedaan. En het resultaat mag er zijn! De circulaire hekken in Bergen op Zoom staan te shinen dankzij de tuinploeg van SDW Zorg.

Het project in Bergen op Zoom

Wil jij ook Houten bouwhekken bij jouw project?

> Neem hier contact met ons op

Meer lezen over de sociale missie van Groene Bouwhekken?

> Lees dan hier verder