Deze mensen zijn onmisbaar voor ons!

Op de Haarlemmerstraat in Amsterdam is het een bekende plek; het Koffiehuis Amsterdam met daarnaast De Kledingwinkel. Sinds een aantal weken onderhoudt een team van Stichting Het Koffiehuis in onze hoofdstad de plantenbakken die aan onze Groene Bouwhekken hangen. Daar zijn wij onwijs blij mee.

Samenwerking Koffiehuis Amsterdam en Groene Bouwhekken

Een aantal jaar geleden werkten wij al samen met het Koffiehuis en we zijn enthousiast om de samenwerking nieuw leven in te blazen. De eerste plantenbakken die de mannen van het Koffiehuis onderhielden waren de projecten bij de Houthaven en de Pontsteiger. Nu kom je hen tegen aan de Postjesweg en de Nicolaas Beetsstraat.

Amsterdam mooier en schoner maken

De groep die voor het Koffiehuis werkt, bestaat uit 30 daklozen die nu in hun eigen stad werken. Je ziet hen vooral vegen en tuinieren, zo werkt iedereen samen aan een schoon en mooier Amsterdam. En daar zijn ze allemaal maar wat trots op! Steeds meer plantenbakken van gemeente Amsterdam staan er netjes bij en de Kalverstraat en de Nieuwendijk worden elke dag brandschoon gemaakt.

Het Koffiehuis

In het Koffiehuis zelf komt iedereen elkaar tegen. De mannen die er werken, buurtbewoners of voorbijgangers. Iedereen kan er een lekker bakkie van hun eigen koffieblend MOK1 drinken en ‘s middags krijgen de mannen er een gezonde lunch. Bij De Kledingwinkel, waar tweedehands kleding wordt verkocht, is voor iedereen wel wat moois te vinden. De mannen kunnen hier zelf gratis kleding uitzoeken. 

Meer weten of zelf helpen?

Vind je dit net zo’n toffe groep als wij dat vinden? Je kunt het Koffiehuis Amsterdam steunen door de koffieblend MOK1 te kopen, iets moois uitzoeken in de tweedehands winkel of vrijwilliger te worden. Meer weten over het Koffiehuis? Lees verder op de website of neem contact op via 020-8545180 of mail naar koffiehuis.amsterdam@gmail.com


In de rubriek ‘kruisbestuiving’ zetten we onze sociale partners in het zonnetje. Een welverdiend podium, want zij maken van onze missie werkelijkheid! Daarnaast proberen we een handje te helpen met een vraag of aanbod door middel van ons netwerk.

Meer weten over ons re-integratieproces?
> bekijk de pagina Social Return