Soms zegt een naam alles. Zo’n naam heeft ook onze nieuwste onderhoudspartij Samen Precies Goed. Samen Precies Goed is opgezet door René en Marieke. Het is een dagbesteding uit Leusden waar echt van álles te doen is. Iedereen die hier komt kan meedoen en wordt opgenomen in de groep.

Onderhoud plantenbakken

Ik ontmoet René op een mistige oktober ochtend bij station Amersfoort Schothorst. Sinds een aantal maanden staan hier onze houten bouwhekken met plantenbakken eraan in opdracht van gemeente Amersfoort. Het onderhoud van deze plantenbakken pakt Samen Precies Goed op. 

Station Amersfoort Schothorst

Deze ochtend springen er naast René drie dames uit het busje. Hesjes worden aangetrokken en gieters gevuld. Sommige plantenbakken staan onder een afdak en die kunnen wel een slok water gebruiken. Ook worden de bakken gecontroleerd op afval.  De sfeer zit er lekker in deze ochtend en tussendoor worden veel grapjes gemaakt.

Stimuleren en uitproberen

René vertelt dat dit hun allereerste opdracht was met groenonderhoud. Inmiddels is het werk in het groen uitgebreid met het onderhouden van tuinen. Naast deze taken is er nog veel meer te doen bij Samen Precies Goed. Er zijn veel dieren die verzorgd moeten worden, er wordt papier geprikt, er is een houtwerkplaats en er is een zolder voor creatieve werkzaamheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schilderen, aan de slag met papier maché of iets anders creatiefs.

Alle plantenbakken worden gecontroleerd door de onderhoudspartij

René en Marieke willen met Samen Precies Goed dagbesteding aanbieden met uitdagende en stimulerende activiteiten. Cliënten ontdekken hierdoor wat zij leuk vinden om te doen of om te leren. Zo kan iedereen groeien en stromen sommige cliënten ook door naar een reguliere baan.


TIP: Bekijk eens de webshop van Samen Precies Goed. Daar verkopen zij verschillende producten van hout!


Wil jij ook Houten bouwhekken bij jouw project?

> Neem hier contact met ons op

Meer lezen over de sociale missie van Groene Bouwhekken?

> Lees dan hier verder