Background

Social Return

 

Wij timmeren aan een gezonde arbeidsmarkt voor iedereen.

Social Return On Investment in de praktijk

Wij vinden dat er voor iedereen een plek moet zijn op de arbeidsmarkt. Daarom is ons hele proces is ingericht om mensen te helpen met (re-)integreren. Van productie en transport tot het onderhoud tijdens het project. Dat doen we niet zelf, maar samen met onze sociale partners.

Verschillende organisaties waaronder Social Enterprise NL en Buy Social erkennen onze sociale beleid. Bovendien zijn we PSO trede 3|30+ gecertificeerd.

De factuur van Groene Bouwhekken kan vaak opgevoerd worden als Social Return invulling. Neem met ons contact op om de mogelijkheden te bespreken of bekijk de SROI kaart om te zien in wat het actuele beleid van gemeenten rondom Groene Bouwhekken is.

Ons (re-)integratieproces in 4 stappen

productie Groene Bouwhekken

1. Productie

De bouwhekken worden gemaakt door Bouwloods Utrecht en Pantar. De Bouwloods helpt mensen (re-)integreren door middel van een opleiding en werkervaring in ambachtelijke houtbewerking.

plantenbakken inplanten bij GreentoGrow

2. Planten

De plantenbakken worden ingeplant en opgekweekt door Green 2 Grow. Dit bedrijf helpt jongeren (re-)integreren door middel van een opleiding en werkervaring richting assistent-hovenier.

Plaatsing Groene Bouwhekken

3. Logistiek

Het transport en de instalatie op locatie wordt ook gedaan door Green 2 Grow  Hierdoor ziet jouw bouwplaats er vanaf dag één netjes uit.

onderhoud Groene Bouwhekken op locatie

4. Onderhoud

Het doorlopende onderhoud van de planten wordt gedaan in samenwerking met een lokale sociale organisatie. Zo werken we samen met het Leger Des Heils, Pantar en Groene Golf die dit werk aanbieden als dagbesteding.

Wij werken samen met

Background

“Dit werk betekent voor mij dat ik straks weer écht op de arbeidsmarkt geld kan verdienen!”
– Timmerman Wouter

De arbeidsmarkt met afstand

Het begrip ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ is wat ons betreft niet passend. Wij denken namelijk dat het niet de mensen zijn die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, maar dat de arbeidsmarkt een afstand tot de mensen heeft. Daarom doen wij als commercieel bedrijf het anders: Wij zien iedereen als gelijkwaardig en gaan ook zo met elkaar om.

Juist de mensen die het even wat moeilijker hebben, zijn degene die ons inspireren. Neem bijvoorbeeld Wouter. In september 2018 namen we dit filmpje op. Tegenwoordig werkt hij niet meer bij de Bouwloods, maar voor een regulier bouwbedrijf. Daar doen we het voor!

Background

Door samen te werken kan iedereen doen waar hij goed in is. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden.

Artikelen over Social Return