Background

Social Return

 

Wij timmeren aan een gezonde arbeidsmarkt voor iedereen.

Social Return On Investment in de praktijk

Ons hele proces is ingericht om mensen te helpen met (re-)integreren tot de arbeidsmarkt. Van productie en transport tot onderhoud tijdens het project. Dat noemen wij sociaal ondernemen.

Dit zorgt ervoor de factuur van Groene Bouwhekken vaak 100%* ingezet kan worden op de social return verplichting. Neem met ons contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wij zijn onderdeel van Social Enterprise NL en zijn sociaal in te kopen via Buy Social.

* Social Return On Investment (SROI) mogelijkheden variëren per gemeente. Binnen de gemeente Utrecht, Amsterdam en Lekstroomgemeenten is de factuur van Groene Bouwhekken 100% op te voeren als Social Return. 

social return productie

Productie

De bouwhekken worden gemaakt door Bouwloods Utrecht. De Bouwloods helpt mensen (re-)integreren door middel van een opleiding en werkervaring in ambachtelijke houtbewerking.

plantenbak aan bouwhek

De planten

De plantenbakken worden ingeplant en opgekweekt door Groendiensten Reinaerde. Dit bedrijf helpt jongeren (re-)integreren door middel van een opleiding en werkervaring richting assistent-hovenier.

social return transport

Logistiek

Het transport en de instalatie op locatie wordt ook gedaan door Groendiensten Reinaerde. Hierdoor ziet jouw bouwplaats er vanaf dag één netjes uit.

social return onderhoud

Onderhoud

Het doorlopende onderhoud van de planten wordt gedaan in samenwerking met een lokale sociale organisatie. Zo werken we samen met het Leger Des Heils, Doel Delfland en Groene Golf.

Background

“Dit werk betekent voor mij dat ik straks weer écht op de arbeidsmarkt geld kan verdienen!”
– Timmerman Wouter

De arbeidsmarkt met afstand

Het begrip ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ is wat ons betreft niet passend. Wij denken namelijk dat het niet de mensen zijn die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, maar dat de arbeidsmarkt een afstand tot de mensen heeft. Daarom doen wij als commercieel bedrijf het anders: Wij zien iedereen als gelijkwaardig en gaan ook zo met elkaar om.

Juist de mensen die het even wat moeilijker hebben, zijn degene die ons inspireren. Neem bijvoorbeeld Wouter. In september 2018 namen we dit filmpje op. Tegenwoordig werkt hij niet meer bij de Bouwloods, maar voor een regulier bouwbedrijf. Daar doen we het voor!

Background

Door samen te werken kan iedereen doen waar hij goed in is. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden.


 

Onze sociale partners

Logo Bouwloods Utrecht
Logo Leger des Heils
logo Het Werkt
Logo Ergon
logo Doel Delfland
logo Groene Golf
logo Basic Activering
logo Tomin Groep
logo Wij 3.0

Ook partner worden? Wij zijn altijd opzoek naar sociale partijen om mee samen te werken! Neem contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.