Background

Social Return

 

De relatie tussen een bouwhek
en de arbeidsmarkt

Social Return on Investment in de praktijk

Ons hele proces is ingericht om mensen te helpen met (re-)integreren tot de arbeidsmarkt. Van inplanten, productie, installatie tot het onderhoud van de planten gedurende het project.

Dit zorgt ervoor de factuur van Groene Bouwhekken in veel gevallen 100% ingezet kan worden op de Social Return verplichting. Neem met ons contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wij zijn onderdeel van Social Enterprise NL en zijn sociaal in te kopen via Buy Social.

Background

Door samen te werken kan iedereen doen waar hij of zij goed in is. Je hoeft niet het wiel opnieuw uit te vinden.
Lees ons verhaal

Social Return in vier stappen

SPLT7006

1. Productie

De bouwhekken worden gemaakt in samenwerking met Stichting Bouwloods Utrecht. Hier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding en werkervaring in de ambachtelijke houtbewerking.

PPW_4337 (R)

2. De planten

De plantenbakken worden klaargemaakt in samenwerking met Reinaerde Groendiensten. Hier krijgen jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding en werkervaring richting assistent-hovenier.

R_PPW_4554 kopie 2

3. Logistiek

Het transport wordt in veel gevallen gedaan door Reinaerde Groendiensten, net als de installatie op locatie. Dit zorgt ervoor dat we vanaf dag één de uitstraling verbeteren én impact maken.

groene-bouwhekken-jaarbeurs-017-maartenbenjamin-com

4. Onderhoud

Het doorlopende onderhoud van de planten wordt gedaan in samenwerking met een lokale sociale organisatie. Van het Leger des Heils, Promen, Magis, tot aan de Regenboog groep.

Background

“Dit betekent eigenlijk voor mij dat ik straks weer echt op de arbeidsmarkt geld kan verdienen en los kan gaan!”– Productieheld Wouter

De arbeidsmarkt met afstand

Het begrip ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ is wat ons betreft niet passend. Dit zorgt vaak voor een negatief label waar mensen maar moeilijk afkomen. Wij zien iedereen als een gelijke en gaan zo ook met elkaar om. Juist de mensen die het even wat moeilijker hebben gehad, zijn juist degene die ons weer inspireren om door te gaan.

Bijvoorbeeld Wouter. September 2018 namen we dit filmpje op. Het doet ons goed om te horen dat Wouter sinds kort weg is bij de bouwloods en een contract heeft gekregen. Hier doen we het voor!


 

Onze partners

Logo Leger des Heils