Background

Winkelcentrum De Gaard

 

Van Der Vorm Vastgoed

Omgevingsmanagement

Winkelcentrum De Gaard is momenteel een kleinschalig, goedlopend buurtwinkelcentrum waar grootste plannen voor herontwikkeling op de agenda staan. Momenteel is De Gaard verouderd, terwijl het winkelend publiek steeds hogere comfort verwacht.

Vastgoedeigenaar Vorm Vastgoed heeft de opdracht gegeven om het winkelcentrum te renoveren. Met de herontwikkeling zullen hier 6 á 8 nieuwe winkels bijkomen, meer horeca zoals een lunchroom of buurtrestaurant, nieuwe woningen en openbare ruimtes.

Om de overlastervaring tijdens de verbouwing te verminderen, heeft Vorm Vastgoed ervoor gekozen om op twee plekken Groene Bouwhekken te plaatsen, bij de oostelijke ingang van het overdekte winkelcentrum.

Voor dit project zijn er 16 Groene Bouwhekken geproduceerd door Stichting Bouwloods Utrecht, hier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding in de ambachtelijke houtbewerking.

De planten zijn dit keer geleverd door de Groendiensten Reinaerde, een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier.

Het onderhoud van het groen wordt gedaan de Groene Golf, een initiatief die projecten aanbiedt aan mensen met een psychiatrische problematiek, autisme of die een verslavingsachtergrond om zo de natuurbeleving te stimuleren.

Ook de buitenruimte waaronder het plein wordt aangepakt zodat het een fijne plek wordt voor jong- en oud om samen te komen.

Background

Door samen te werken helpen wij (en daarmee onze opdrachtgevers) mensen met (re-)integreren op de arbeidsmarkt.

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo Groendienst Reinaerde
Logo Bouwloods Utrecht