• Capelle aan den IJssel

Sloop en herinrichting
74 GROENE BOUWHEKKEN
SEPT. 2018 - NOV. 2018

Van sloop tot een aantrekkelijk plein

Op zaterdag 22 september wordt een symbolische start gemaakt met de sloop van de oude Rabobank van Capelle. Het verouderde kantoorgebouw maakt plaats voor de verdere ontwikkeling van winkelcentrum De Koperwiek en het nieuwe Stadsplein. Door het Rabobank-gebouw aan te kopen en direct te slopen maakt de gemeente Capelle ruimte en tempo om het centrumgebied verder te ontwikkelen.

In opdracht van de gemeente Capelle aan den IJssel zijn er 74 Houten Bouwhekken geplaatst met 37 plantenbakken, om de overlast tijdens sloop te verminderen. De hekken zijn rondom het oude gebouw geplaatst, waar met name aan de noord/west zijde veel overlast wordt ervaren door de restaurants en het Stadsplein.

Wij zijn er dan ook trots op dat de gemeente voor ons heeft gekozen en hier 74 Groene Bouwhekken zijn geplaatst, volledig rondom het gebouw dat wordt gesloopt. Voor dit project zijn de hekken geproduceerd door Stichting Bouwloods Utrecht, hier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding houtbewerking.  De planten zijn weer geleverd door de Koninklijke Ginkel Groep.

Het onderhoud van de planten wordt dit keer gedaan door een lokale Sociale Werkplaats, Promen.

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo Bouwloods Utrecht