Background

Werkspoorkathedraal

Renovatie Werkspoorkathedraal

In opdracht van de Werkspoorkathedraal zijn er voor een periode van 3 maanden 69 Groene Bouwhekken geplaatst rondom het gebouw. De Werkspoorkathedraal is een van de voormalige hallen van Werkspoor dat onder meer rollend materieel voor het spoor en bruggen vervaardigde. Inmiddels is de Werkspoorkathedraal een bekende plek voor festivals en evenementen in Utrecht.

Wij vinden het geweldig dat zo’n pand met een rijke historie helemaal is ‘gerecycled’ en een andere bestemming heeft gekregen. Dit betekend natuurlijk ook dat er af en toe iets verbouwd moet worden om te zorgen dat het pand er goed uit blijft zien. Dit kan natuurlkijk ook weer overlast met zich mee brengen.

Om deze reden zijn wij gevraagd om Groene Bouwhekken te plaatsen rondom het pand om daarmee de overlastervaring te verminderen. Wat ons betreft een erg leuk resultaat! We hebben dan ook veel complimenten van onze opdrachtgever én van evenementenorganisaties gekregen.

Voor dit project zijn er 69 Houten Bouwhekken geproduceerd door Stichting Bouwloods Utrecht, hier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding houtbewerking.

De planten zijn dit keer geleverd door de Reinaerde Groendiensten, een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier. Deze partij verzorgd daarnaast ook het transport en de installatie van al het hekwerk en plantenbakken.

Het onderhoud van het groen wordt gedaan het de Groene Golf, een initiatief die projecten aanbiedt aan kinderen en mensen met een psychiatrische problematiek, autisme of die een verslavingsachtergrond om zo de natuurbeleving te stimuleren. De Groene Golf faciliteert deze trajecten in groenonderhoud voor deelnemers van o.a.: Gemeente Utrecht, Lister (beschermd wonen Utrecht) en met PGB’s.

Door de samenwerking met deze drie partijen helpen wij (en daarmee onze opdrachtgevers) mensen met (re-)integreren op de arbeidsmarkt.

“Wij krijgen echt mega veel complimenten over de hekken!!

Zelfs opdrachtgevers vinden ze fantastisch”

Background

Door samen te werken helpen wij (en daarmee onze opdrachtgevers) mensen met (re-)integreren op de arbeidsmarkt.

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo Groendienst Reinaerde
Logo Bouwloods Utrecht