Background

Vrouwjuttenhof, Utrecht

 

In opdracht van Plegt-Vos

Groene Bouwhekken bij het Vrouwjuttenhof

Aan het Vrouwjuttenhof in Utrecht wordt gewerkt aan nieuwbouwproject ‘The New U’. De gemeenschappelijke rozentuin heeft plaats moeten maken voor een bouwterrein waar nu 21 appartementen en 7 stadswoningen gerealiseerd worden. Om bewoners waarvan de tuin grenst aan de bouwplaats tegemoet te komen, zijn er 20 Groene Bouwhekken geplaatst. Die vormen nu een gezellig poortje achter de bestaande huizen.

Plegt-Vos koos voor houten bouwhekken voorzien van plantenbakken. De hekken zijn circulair en gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout. Een duurzame keuze dus! De bouwhekken zijn half open, zodat voetgangers geen onveilig gevoel krijgen in het smalle straatje.

20 Groene Bouwhekken vormen een mooi poortje langs de achtertuinen.

Background

Nieuwbouw, renovatie of infra. Wij zorgen ervoor dat het project er netjes bijstaat.

Wat wordt er gebouwd?

21 appartementen en 7 stadswoningen midden in de Utrechtse binnenstad.

Bouwproject ‘The New U’ bestaat uit 21 appartementen en 7 stadswoningen. De luxe afwerking geeft de bewoners veel woonplezier. In het stijlvolle ontwerp is veel aandacht besteed aan het energieverbruik. Door de verschillende voorzieningen zijn de totale woonlasten een stuk lager en de woningen klaar voor de toekomst.

Wonen aan de Vrouwjuttenhof is erg gezellig. Zo vind je op loopafstand verschillende restaurants en cafés met gezellige terrassen. Naast de Utrechtse gezelligheid vind je hier ook verschillende bezienswaardigheden. Het Universiteitsmuseum, Nijntje Museum en het Sonnenborgh Museum & Sterrenwacht zijn om de hoek.

Background

Wij helpen mensen (re-)integreren door samen te werken met sociale organisaties.

Sociale impact

De bouwhekken zijn gemaakt bij Bouwloods Utrecht of Pantar. Beide sociale werkplaatsen waar mensen (re-)integreren en een opleiding krijgen tot timmerman. De hekken worden geplaatst door Green2Grow. Een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier.

Het onderhoud van de planten wordt gedaan door 50|50 workcenter Utrecht. Dit initiatief van het Leger des Heils helpt mensen met (re-)integreren en biedt dagbesteding. Deelnemers krijgen structuur in hun dag, werken aan hun vaardigheden en worden sociaal sterker.

Stuctuur, vaardigheden ontwikkelen en sociaal sterker worden!

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
logo plegt-vos
Logo Bouwloods Utrecht
Logo Pantar
Logo Green2Grow
50|50 workcenter leger des heils