Background

Vestdijk, Eindhoven

 

STRABAG

Vestdijk, Eindhoven

De werkzaamheden voor de herinrichting van de Vestdijk-Hertogstraat-Kanaalstraat zijn sinds kort gestart! Het zijn ingrijpende werkzaamheden, omdat ook ondergronds allerlei werkzaamheden gebeuren, zoals het vernieuwen van de riolering. Dit zorgt voor onvermijdelijke overlast. Aannemer Strabag heeft in samenwerking met de Gemeente Eindhoven gekozen om direct voor het NH Hotel 10 Groene Bouwhekken te plaatsen om de uitstraling van de bouwplaats te verminderen.

Met de Groene Bouwhekken willen wij, samen met de aannemer Strabag en de gemeente een bijdrage leveren aan het verduurzamen en vergroenen van in dit geval de Eindhovense binnenstad. ,,Dat past natuurlijk prima bij onze doelen”, zegt Ton Elissen van de gemeente. ,,En dit is bovendien een lijntje naar de definitieve inrichting die veel groener wordt.”

Voor dit project zijn er 30 hekken geproduceerd door Stichting Bouwloods Utrecht, hier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding houtbewerking.

De planten zijn dit keer geleverd door de Reinaerde Groendiensten, een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier. Deze partij verzorgd daarnaast ook het transport en de installatie van al het hekwerk en plantenbakken. Tevens zorgt Reinaerde Groendiensten voor het transport en (ver)plaatsen van de hekken op locatie.

Het onderhoud van de planten gebeurt door Ergon. Ergon is hét werkbedrijf voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Ergon ontwikkeld en bemiddeld mensen naar werk. Dit doen zij voor de gemeenten Eindhoven, Heeze-Leende, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

“Dit is bovendien een lijntje naar de definitieve inrichting die veel groener wordt”

Background

Door samen te werken helpen wij (en daarmee onze opdrachtgevers) mensen met (re-)integreren op de arbeidsmarkt.

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo Groendienst Reinaerde
Logo Bouwloods Utrecht