Background

Van Sijpesteijnkade

 

Wessels Zeist

Groene Bouwhekken aan de Van Sijpesteijnkade

Dit is weer een TOP project! In opdracht van Wessels Zeist, de Green Business Club Utrecht Centraal, het Ondernemersfonds en CU2030 zijn er voor bijna 3 jaar 58 Groene Bouwhekken geplaatst aan de Van Sijpesteijnkade in Utrecht.

In de hoek langs de van Sijpesteijnkade en het spoor komt een 90 meter hoge woontoren. De woontoren is een onderdeel van een aantal woontorens en parkeergarage. In de plint van de woontoren worden commerciële voorzieningen geïntegreerd. Het rijksmonument aan de van Sijpesteijnkade 25 wordt behouden en ingepast in het ontwerp van de woontoren. Zie ook het Stadsblad en AD.

Het onderhoud van de planten wordt dit keer gedaan door het Leger Des Heils 50 | 50 Workcenter. 50|50 is een initiatief van het Leger des Heils om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer ‘mee te laten doen’. Werken aan herstel van het gewone leven, waarbij uitstroom naar een duurzame plek in werk en samenleving staat daarbij centraal.

Voor dit project zijn de hekken geproduceerd door Stichting Bouwloods Utrecht, hier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding houtbewerking.  De planten zijn weer geleverd door de Koninklijke Ginkel Groep.

Een bijzondere locatie met dagelijks duizenden voorbijgangers.

Background

“Uitstraling, duurzaamheid en maatschappelijke acceptatie van bouwplaatsen is steeds belangrijker. Met Groene Bouwhekken creëer je een prettige situatie rondom de bouwplaats. Een win-win situatie!”
– Ferry Theunisse, Uitvoeringscoördinator BLVC

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo Bouwloods Utrecht
Logo Groendienst Reinaerde
Logo Leger des Heils