Background

Uithof, Utrecht

 

In opdracht van Universiteit Utrecht

Groene Bouwhekken op de Uithof

Universiteit Utrecht is bezig met de herontwikkeling van het Willem C. van Unnikgebouw.  Rondom de laagbouw die momenteel gesloopt wordt staan Combi-Woods met daaraan 87 plantenbakken. Studenten die voorbij lopen of op de bus wachten hebben hierdoor een prettig uitzicht.

Combi-Wood is een product van Heras-Mobile in samenwerking met Groene Bouwhekken. Het paneel in de hekken is gemaakt van duurzaam PEFC gecertificeerd Douglas hout. Ook aan deze hekken kunnen plantenbakken gehangen worden.

Hier hangen 87 plantenbakken van Groene Bouwhekken.

Background

Nieuwbouw, renovatie of infra.
Wij zorgen ervoor dat jouw project er netjes bijstaat.

De herontwikkeling Willem C. van Unnikgebouw

Het Willem C. van Unnikgebouw, gelegen in het centrumgebied van het Utrecht Science Park, bestaat uit drie delen: de hoogbouw, de laagbouwen en restaurant café The Basket. De laagbouwen wordt nu gedemonteerd. De hoogbouw en het deel waar nu The Basket zit blijven behouden en worden in de toekomst (her)ontwikkeld tot kantoor- en onderwijsruimten. De verschillende delen van het gebouw staan al een tijd leeg. De werkzaamheden in dit gebied volgen elkaar op en duren in ieder geval tot in 2025.

De hoogbouw verkeert bouwkundig en technisch in slechte staat en voldoet niet meer aan de eisen en wensen die de universiteit stelt aan haar gebouwen. Daarom is besloten tot herontwikkeling van de hoogbouw. Zo krijgt het gebouw een nieuwe gevel en worden alle installaties en het inbouwpakket vernieuwd. Alleen het casco van de hoogbouw blijft behouden. Het eindresultaat is een compleet herontwikkeld gebouw op nieuwbouwniveau met een levensduurverlenging van minimaal 40 jaar.

Het Willem C. Van Unnikgebouw is een landmark in het hart van de campus. Veel mensen kennen de hoogste toren. Gebouwd in de jaren ’60 is het één van de oudste gebouwen. De hoogbouw is met 22 verdiepingen een symbool van de universiteit. Door het gebouw te herontwikkelen in plaats van te slopen, werkt de universiteit aan een meer circulaire manier van bouwen. Het gebouw zelf, gelegen in het hart van de campus, wordt ingericht met functies die het ontmoeten stimuleren en meer levendigheid tot stand te brengen.

Background

Wij helpen mensen (re-)integreren door samen te werken met sociale organisaties.

Sociale impact

De houten panelen in de bouwhekken zijn gemaakt door 50|50 Workcenter en Pantar. Beide sociale ontwikkelbedrijven waar mensen (re-)integreren en een opleiding krijgen tot timmerman. De planten worden geleverd door Green2Grow. Een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier.

Het onderhoud van de planten wordt gedaan door Tomingroep. Dit is de sociale ondernemer voor de Gooi en Vechtstreek, Eemnes en Almere. Het bedrijf is er voor iedereen die een steuntje in de rug nodig heeft. En dat maakt het tot een ideale plek om te leren, te groeien en te werken. Hun motto: ‘Ieder mens heeft een talent’.

Ieder mens heeft een talent!

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo Universiteit Utrecht
Logo Pantar
logo Tomin Groep
Logo Green2Grow
50|50 workcenter leger des heils