Background

Tweebosstraat, Rotterdam

 

In opdracht van DCC

Groene Bouwhekken zetten het bouwterrein af aan de tweebosstraat in Rotterdam

De Tweebosbuurt in Rotterdam is de afgelopen jaren flink veranderd. Deze buurt kenmerkte zich door talloze kleine sociale huurwoningen, waarvan de technische staat vaak tekortschoot. De grootste zichtbare verandering is de sloop van verschillende woningen en bedrijfsruimten. Aan de Tweebosstraat worden de komende tijd nieuwe woningen gebouwd. Daarnaast wordt er actief ingezet op vergroening, waaronder de aanleg van twee parkjes.

In opdracht van DCC staan er tijdens de werkzaamheden semi-permanente houten bouwhekken rondom de bouwplaats. Semi-permanent betekent dat de bouwhekken vast staan met palen die in de grond geslagen worden. Het maken en het plaatsen van onze houten hekken wordt gedaan door sociale partners. De missie van Groene Bouwhekken is namelijk om zoveel mogelijk werk te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wil jij ook duurzaam hekwerk bij jouw bouwproject?

Background

De houten bouwhekken verbeteren de uitstraling van jouw bouwplaats.

Background

Wij helpen mensen (re-)integreren door samen te werken met sociale organisaties.

Sociale impact

In ons hele proces creëren wij werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Om te beginnen worden de gemaakt bij Bouwloods Utrecht of Pantar. Beide zijn sociale ontwikkelbedrijven waar mensen (re-)integreren en een opleiding krijgen tot timmerman.

Vervolgens worden de hekken geplaatst door Green2Grow. Een sociale onderneming die een opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier. Uiteindelijk wordt het onderhoud gedaan door sociale partijen in het groen. Wij werken hiervoor altijd samen met een lokale partij uit de buurt van het project.

“Iedereen moet mee kunnen doen in onze maatschappij”

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET: