Background

Tuindorp Buiksloot

 

Van Gelder

Werkzaamheden in Tuindorp

In het Amsterdamse Betondorp heeft Van Gelder groot onderhoud uitgevoerd aan riool, gas- en waterleidingen. Voor deze werkzaamheden ging de hele buurt ‘op de schop’.

Voor dit project werkten opdrachtgever Gemeente Amsterdam, nutsbedrijven Liander, Waternet en Van Gelder nauw met elkaar samen. Het doel van alle partijen was een goede coördinatie en een vlot projectverloop met zo min mogelijk hinder. Van Gelder was daarnaast verantwoordelijk voor de communicatie met ondernemers en buurtbewoners.

Om de overlastervaring tijdens de werkzaamheden te verminderen, heeft Van Gelder ervoor gekozen om hier Groene Bouwhekken te plaatsen.

Voor dit project zijn er 20 Groene Bouwhekken geproduceerd door Stichting Bouwloods Utrecht, hier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding in de ambachtelijke houtbewerking.

De planten zijn dit keer geleverd door de Groendiensten Reinaerde, een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier. Deze partij verzorgd daarnaast ook het transport en de installatie van de hekken en plantenbakken.

Het onderhoud van de planten wordt dit keer gedaan door het Leger Des Heils 50 | 50 Workcenter. 50|50 is een initiatief van het Leger des Heils om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer ‘mee te laten doen’. Werken aan herstel van het gewone leven, waarbij uitstroom naar een duurzame plek in werk en samenleving staat daarbij centraal.

Iedere Amsterdammer heeft recht op een verzorgde buurt!

Background

Door samen te werken helpen wij (en daarmee onze opdrachtgevers) mensen met (re-)integreren op de arbeidsmarkt.

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo Van Gelder
Logo Bouwloods Utrecht
Logo Groendienst Reinaerde
Logo Leger des Heils