Background

Tripolis Amsterdam

 

In opdracht van G&S Bouw

Tripolis is een kantorencomplex op de Zuidas in Amsterdam wat gedurende 2,5 jaar volledig gerenoveerd wordt. Om het gebied toegankelijk en leefbaar te houden heeft G&S Bouw Combi-Wood hekken met plantenbakken laten plaatsen. Zo kunnen sporters van het nabijgelegen sportcomplex en werknemers van de omliggende kantoren zich prettig verplaatsen.

Combi-Wood is een product van Heras-Mobile in samenwerking met Groene Bouwhekken. Het houten paneel in het bouwhek is gemaakt van duurzaam PEFC gecertificeerd Douglas hout. Aan de hekken hangen plantenbakken met wintergroene planten die het hele jaar door voor een vrolijke uitstraling zorgen.

Sporters en werknemers kunnen nu prettig langs de bouwplaats lopen.

Background

De oorspronkelijke architect zag kantoorgebouwen als ontmoetingsplaatsen. Dat blijft zo.

De herontwikkeling van Tripolis Amsterdam is in volle gang.

Sinds februari 2020 werkt G&S Bouw aan de herontwikkeling van Tripolis op de Amsterdamse Zuidas. Twee van de monumentale Tripolis gebouwen worden volledig gerenoveerd. Langs de A10 wordt een nieuwe ‘landscraper’ gebouwd; een nieuw 155 meter lang en 11 verdiepingen tellend kantoorgebouw.

Kenmerkend voor het huidige Tripolis complex zijn het glooiende park waar de gebouwen op staan en de ontwerpfilosofie van de oorspronkelijke Architect Aldo van Eyck. Hij zag kantoorgebouwen al als ontmoetingsplaatsen. Deze aspecten worden in de nieuwe opzet gerespecteerd en verder versterkt.

Background

Wij helpen mensen (re-)integreren door samen te werken met sociale organisaties.

De houten panelen in de bouwhekken zijn gemaakt door 50|50 Workcenter. Dit is een initiatief van het Leger des Heils om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer ‘mee te laten doen’. De planten worden geleverd door de Groendiensten Reinaerde. Een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier.

Het onderhoud van de planten wordt gedaan door de groenafdeling van 50|50 Workcenter. Ze zetten de werkzaamheden in als invulling van dagbesteding. De deelnemers krijgen hierdoor structuur in hun dag, werken aan hun vaardigheden en worden sociaal sterker.

Stuctuur, vaardigheden ontwikkelen en sociaal sterker worden!

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo G&S Bouw
50|50 workcenter leger des heils
Logo Groendienst Reinaerde
Logo Heras