Background

Steigereiland IJburg

 

VORM Vastgoed

Stedelijk leven in alle rust

Bij de entree van IJburg prijkt straks één van de iconen van Amsterdam. Het ontwerp van de wereldberoemde Bjarke Ingels past feilloos in het rijtje van Eye Filmmuseum, NEMO en het Pontsteigergebouw.

Vastgoedontwikkelaar VORM heeft hier gekozen om 42 Houten Bouwhekken met een aantal plantenbakken in te zetten om de uitstraling van de bouwplaats te verbeteren voor de directe omgeving.

De bouwhekken zijn gemaakt door Stichting Bouwloods Utrecht en de planten zijn geleverd door de Groendiensten Reinaerde, een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier.

Het onderhoud van het groen wordt gedaan de Basic Activering, waar deelnemers bijeenkomen in een kleinschalige beschutte werkomgeving. Dit is een werkervaringsplek om arbeidservaring op te doen onder professionele begeleiding.

Dankzij de klimaatbewuste visie van architect  is Sluishuis bijzonder duurzaam in uitstraling en gebruik.

Background

“De achterliggende duurzame en maatschappelijke gedachte haalde ons over en zorgde ervoor dat er schitterende Groene Bouwhekken pronken op het project Sluishuis te Amsterdam. Door de goede service zelfs voorzien van impressiefoto’s. Het staat opgeruimd en de omwonenden hadden een prettig uitzicht. Wij zijn er heel blij mee! Op naar een volgend project met Groene Bouwhekken!”
– Nienke van Dellen, office manager VORM Holding

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo Bouwloods Utrecht
Logo Groendienst Reinaerde