Background

Statenzaal, Zwolle

 

In opdracht van Prins Bouw

Groene Bouwhekken in Zwolle

De statenzaal aan de Diezerstraat in Zwolle wordt verbouwd door Prins Bouw. Het wordt een unieke combinatie van een hotel, horeca en een plek voor diverse culturele activiteiten. Aan het waardevolle casco wordt niets veranderd, ook de wand- en plafondbeschilderingen blijven. Tijdens de verbouwing staan er Groene Bouwhekken met plantenbakken.

Prins Bouw kiest hier voor houten bouwhekken voorzien van plantenbakken. De hekken zijn circulair en gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. De hekken zijn gemaakt en de planten worden onderhouden door mensen die aan het (re-)integreren zijn: 100% SROI.

Ook Groene Bouwhekken bij jouw bouwproject?

Background

Nieuwbouw, renovatie of infra.
Wij zorgen ervoor dat jouw project er netjes bijstaat.

Wat word er gebouwd?

Zwolle werd in 1803 de hoofdstad van de provincie Overijssel. Daar hoorde een provinciehuis bij, en in 1874 werd het Gouvernementsgebouw gebouwd. Daarnaast kwam de Statenzaal. In 1895 begon de bouw en na drie jaar was het eindelijk klaar.

Tot 2016 was de Statenzaal in gebruik als bibliotheek, nu is het tijd voor een nieuwe bestemming: horeca, hotel en een plek voor culturele activiteiten. Dat voldoet aan de wensen van nu en het prachtige gebouw!

“Zo wordt de Statenzaal een tastbaar stukje historie en een icoon van Zwolle.”

Background

Wij helpen mensen (re-)integreren door samen te werken met sociale organisaties.

Sociale impact

De bouwhekken zijn gemaakt bij Bouwloods Utrecht of Pantar. Beide sociale ontwikkelbedrijven waar mensen (re-)integreren en een opleiding krijgen tot timmerman. De hekken worden geplaatst door Green2Grow. Een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier.

Het onderhoud van de planten wordt gedaan door Klus in de wijk. Hier werken mensen die een (re-)integratietraject volgen. Het zijn unieke mensen met verschillende achtergronden. Ze nemen bij Klus in de wijk volwaardig deel aan de maatschappij. Hierbij worden ze begeleid door enthousiaste werkbegeleiders.

Stuctuur, vaardigheden ontwikkelen en sociaal sterker worden!

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Prins Bouw
Logo Bouwloods Utrecht
Logo Green2Grow
Logo Pantar