Background

Stadsplein, Capelle aan den IJssel

 

In opdracht van Gemeente Capelle aan den IJssel

Groene Bouwhekken in het centrum van Capelle aan den IJssel

De gemeente Capelle aan den IJssel werkt aan een nieuw stadsplein. Het wordt een gezellig plein met horeca, winkels, meerdere zitplekken en ook de wekelijkse markt komt er te staan. Het plein wordt naast winkelcentrum Koperwiek aangelegd. Voor de Koperwiek wordt ook een nieuw gedeelte gebouwd.

Meerdere horecazaken kijken tijdens de bouw uit op de werkzaamheden. Om het uitzicht te verbeteren kiest de gemeente voor 18 houten bouwhekken met plantenbakken. De hekken zijn circulair en gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. De hekken zijn gemaakt en de planten worden onderhouden door mensen die aan het (re-)integreren zijn: 100% SROI.

Ook Groene Bouwhekken bij jouw bouwproject?

Background

Nieuwbouw, renovatie of infra.
Wij zorgen ervoor dat jouw project er netjes bijstaat.

Background

Wij helpen mensen (re-)integreren door samen te werken met sociale organisaties.

Sociale impact

De bouwhekken zijn gemaakt bij Bouwloods Utrecht of Pantar. Beide sociale ontwikkelbedrijven waar mensen (re-)integreren en een opleiding krijgen tot timmerman. De hekken worden geplaatst door Green2Grow. Een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier.

Het onderhoud van de planten wordt gedaan door NAS. Dit is een stichting voor begeleiding en opvang voor alle Rotterdammers die dit nodig hebben. Deze Rotterdammers kunnen bij de organisatie ook aan de slag met koken, schoonmaken of ze zijn onderdeel van de veegploeg of groenvoorziening. Deze groenvoorziening onderhoudt ook onze plantenbakken.

Stuctuur, vaardigheden ontwikkelen en sociaal sterker worden!

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo Bouwloods Utrecht
Logo Green2Grow
Logo Pantar