Background

Stadhuis Zwolle

 

Salverda Bouw

Een fraaie tijdelijke uitstraling van het Stadhuis in Zwolle

Na de oplevering van de herinrichting van het Stadhuis in Zwolle, heeft Salverda Bouw van de gemeente Zwolle een aanvullende opdracht ontvangen. Deze opdracht omvat het isoleren en het vervangen van de dakbedekking op het dak van de raadzaal.

Om de veiligheid van de bouwlieden op het dak te garanderen, is er een steiger rondom het stadhuis geplaatst. Omdat dit project zich midden in het centrum van Zwolle bevindt, zijn er in overleg met de gemeente Zwolle geen gewone bouwhekken geplaatst, maar onze Groene Bouwhekken. Dit geeft een fraaie uitstraling: het is immers ook de hoofdentree van het Stadhuis.

Voor dit project zijn er 37 Groene Bouwhekken geproduceerd door Stichting Bouwloods Utrecht, hier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding in de ambachtelijke houtbewerking. Daarnaast zijn er 6 Groene Bouwhekken geassembleerd door 50 | 50 Workcenter Wood in Zwolle om te onderzoeken of we meerdere productie-hubs kunnen starten.

De planten zijn dit keer geleverd door de Reinaerde Groendiensten, een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier. Deze partij verzorgd daarnaast ook het transport en de installatie van al de hekken en plantenbakken.

Het onderhoud van het groen wordt gedaan Klus in de Wijk. Klus in de wijk is een initiatief van een aantal zorgorganisaties uit Zwolle. Bij Klus in de wijk werken allemaal unieke mensen  met verschillende achtergronden: deelnemers  met een verstandelijke /lichamelijk beperking, deelnemers met een psychiatrische, psychosociale beperking, vrijwilligers, werkelozen en professionals.

“Tijdens onze werkzaamheden gebruiken wij Groene Bouwhekken.

Dit geeft een fraaie uitstraling.”

Background

Door samen te werken helpen wij (en daarmee onze opdrachtgevers) mensen met (re-)integreren op de arbeidsmarkt.

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo Leger des Heils
Logo Groendienst Reinaerde