Background

Spoorpark Zuid

 

Dura Vermeer

Een kunstige bouwplaats in Amsterdam Zuidoost

Amsterdam Zuidoost transformeert komende jaren flink: Amstel III gaat van een grijs kantorengebied naar een aantrekkelijke stadswijk. Dit betekent een periode vol met bouwhekken, kranen en wegafsluitingen.

Om deze fase leefbaar te maken is besloten om de bouwplaats op te fleuren. Het terrein is afgezet met 50 groene bouwhekken en 88 bouwhekken voorzien van kunst! Om dit te bewerkstelligen organiseerde HOBU een ‘hekkenthon’; een 24 uur durende ontwerpwedstrijd met bouwhekken als canvas. Deze werd gewonnen door Munir de Vries. Zijn ontwerp ‘You’ll never walk alone’ is te zien op de foto’s hieronder.

De bouwhekken zijn gemaakt door Stichting Bouwloods Utrecht en de planten zijn geleverd door de Groendiensten Reinaerde, een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier.

Het onderhoud van de planten wordt gedaan door het Leger Des Heils 50 | 50 Workcenter. 50|50 is een initiatief van het Leger des Heils om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer ‘mee te laten doen’. Werken aan herstel van het gewone leven, waarbij uitstroom naar een duurzame plek in werk en samenleving staat daarbij centraal.

Om een creatief concept te realiseren denken we graag mee.

Background

Door samen te werken helpen wij (en daarmee onze opdrachtgevers) mensen met (re-)integreren op de arbeidsmarkt.

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
logo dura vermeer
Logo Leger des Heils
Logo Bouwloods Utrecht
Logo Groendienst Reinaerde