Background

Skatepark Jaarbeursplein

 

Gemeente Utrecht

In de buitenlucht sporten in het stationsgebied

Sinds kort staart er een tijdelijke skatebaan naast het Jaarbeursplein. Ook sporters zonder wielen kunnen hier hun energie kwijt. Het is een prima stop tijdens je bootcamp- of hardlooprondje. 

Je vindt de skatebaan tussen het Jaarbeursplein in Utrecht en de voormalige bushaltes. Samen met skaters, bootcampers en andere gebruikers werd een inrichting bedacht die ook goed is voor mensen die niet op wielen willen staan. Die vinden van alles om sportief mee aan de slag te gaan in de buitenlucht.

Skaters kunnen er voor de zomervakantie van 2019 al terecht. Het skatepark blijft twee zomers bestaan tot een start wordt gemaakt met de bouw van het Jaarbeurspleingebouw. Vanaf dat moment krijgen verschillende onderdelen steeds een nieuwe plek ergens anders in de stad.

Voor dit project zijn er 16 Groene Bouwhekken geproduceerd door Stichting Bouwloods Utrecht, hier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding in de ambachtelijke houtbewerking.

De planten zijn dit keer geleverd door de Reinaerde Groendiensten, een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier. Deze partij verzorgd daarnaast ook het transport en de installatie van al de hekken en plantenbakken.

Het onderhoud van de planten wordt dit keer gedaan door het Leger Des Heils 50 | 50 Workcenter. 50|50 is een initiatief van het Leger des Heils om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer ‘mee te laten doen’. Werken aan herstel van het gewone leven, waarbij uitstroom naar een duurzame plek in werk en samenleving staat daarbij centraal.

Door sport- voorzieningen, zoals de sportcontainer, kun je in de buitenlucht sporten in het stationsgebied.

Background

 

“De Groene Bouwhekken zorgen ervoor dat voorbijgangers een groene muur zien in plaats van bouwhekken. We hopen het gebied net wat aantrekkelijker te maken om even in het gras te gaan zitten of met vrienden af te spreken.”
– Luc Mes, Projectmanager Gemeente Utrecht

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo Gemeente Utrecht
Logo Leger des Heils
Logo Groendienst Reinaerde
Logo Bouwloods Utrecht