Background

Scheldeflat, Bergen op Zoom

 

In opdracht van A. van Liempd sloopbedrijven

Groene hekken van sloophout bij flat in Bergen op Zoom

De Scheldeflat in Bergen op Zoom wordt gesloopt door A. van Liempd Sloopbedrijven. Dit doet het bedrijf door alle materialen één voor een eruit te halen. Bijna alle materialen zijn namelijk nog opnieuw te gebruiken. Bakstenen gaan naar een nieuw bouwproject en van het beton wordt weer nieuwe beton gemaakt.

Er staan 45 Houten Bouwhekken rondom de flat. Het zijn onze normale bouwhekken, alleen niet gemaakt van Douglashout. De hekken zijn gemaakt van vurenhout dat uit een ander sloopproject komt van Van Liempd. Aan de hekken hangen ook onze plantenbakken. Daardoor krijgen de circulaire hekken een extra groene uitstraling.

Ook hekwerk van circulair hout bij jouw bouwproject?

Background

Groene Bouwhekken verbeteren de uitstraling van jouw bouwproject.

Sociale impact

De bouwhekken van vurenhout zijn gemaakt bij onze sociale partner, De Bouwloods. De Bouwloods is een stichting met een timmerwerkplaats waar mensen een opleiding krijgen en werkervaring opdoen. Deze mensen hebben een zogenaamde afstand tot de arbeidsmarkt. In de werkplaats leren zij alles over houtbewerking. Dit alles met het doel om na de Bouwloods een ‘reguliere’ baan te vinden.

De plantenbakken die in Bergen op Zoom hangen worden onderhouden door SDW Zorg. Deze sociale partij biedt dagbesteding aan voor mensen met een beperking. Zij geven de planten water, ruimen afval op en snoeien de planten als dit nodig is. De tuinploeg bestaat nu uit 6 personen, die begeleidt worden door Daniël. Hij gelooft erin dat het voor iedereen goed is om actief bezig te zijn en onderdeel te zijn van de maatschappij.

‘Cliënten komen buiten, zijn actief en brengen een bijdrage aan de maatschappij’

– Daniël van SDW Zorg

Background

Wij timmeren aan een gezonde arbeidsmarkt voor iedereen door samen te werken met sociale organisaties.

IN OPDRACHT VAN:
PRODUCTIE, LOGISTIEK & ONDERHOUD
Logo Pantar
Green 2 Grow logo
logo-SDW
Logo Bouwloods Utrecht