Background

Rijnhuizen, Nieuwegein

 

In opdracht van Gemeente Nieuwegein

Gemeente Nieuwegein wil de omgeving aangenaam houden voor de huidige bewoners van Rijnhuizen. Daarom plaatsen ze hekken waarmee we de bouwterreinen zoveel mogelijk aan het oog onttrekken. Op drie plekken staan de Combi-Wood bouwhekken: op de Edisonbaan, de Marconibaan en de Wattbaan.

Combi-Wood is een product van Heras-Mobile in samenwerking met Groene Bouwhekken. De hekken zijn deels gemaakt van duurzaam PEFC gecertificeerd Douglas hout en er hangen plantenbakken aan. De bouwhekken gaan rouleren in de wijk. Komen er nieuwe bouwlocaties bij, dan worden de hekken uitgewisseld.

De omgeving moet aangenaam blijven voor de huidige bewoners van Rijnhuizen.

Background

Komende jaren worden hier woningen en aanvullende voorzieningen gebouwd.

Van kantoren naar woningen; Rijnhuizen is volop in ontwikkeling!

Rijnhuizen is een bijzondere wijk in Nieuwegein. Op nog geen 15 minuten van de stad Utrecht, aan het Merwedekanaal. Fort Jutphaas en kasteel Rijnhuizen zijn de parels van Rijnhuizen. De van oorsprong kantorenwijk is volop in ontwikkeling naar een gemengde leefwijk.

Dat betekent dat er steeds meer woningen komen, in totaal ongeveer 2.500. Er komen verschillende soorten woningen: van appartementen in wat vroeger kantoorpanden waren, tot luxe woningen. Later komen er ook voorzieningen zoals een supermarkt, school en horeca.

Background

Wij helpen mensen (re-)integreren door samen te werken met sociale organisaties.

De houten panelen in de bouwhekken zijn gemaakt door 50|50 Workcenter. Dit is een initiatief van het Leger des Heils om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer ‘mee te laten doen’. De planten worden geleverd door de Groendiensten Reinaerde. Een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier.

Het onderhoud van de planten wordt gedaan door Gemeente Nieuwegein zelf. Ze besteden dit uit aan een lokale sociale partij die de werkzaamheden inzet als een vorm van dagbesteding. De deelnemers krijgen hierdoor structuur in hun dag, werken aan hun vaardigheden en worden sociaal sterker.

Stuctuur, vaardigheden ontwikkelen en sociaal sterker worden!

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
logo nieuwegein
50|50 workcenter leger des heils
Logo Groendienst Reinaerde
Logo Heras