Background

Postjesweg, Amsterdam

 

In opdracht van Van Wijnen

Groene Bouwhekken aan de Postjesweg

Op de hoek van de Postjesweg en Derkinderenstraat in Amsterdam Nieuw-West is van Wijnen druk aan de slag. Het bedrijf gaat namelijk twee torens bouwen waar huurwoningen in komen. Om de uitstraling van de bouwplaats te verbeteren zijn er bouwhekken geplaatst. 

Van Wijnen kiest hier voor houten bouwhekken voorzien van plantenbakken. De hekken zijn circulair en gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. De hekken zijn gemaakt en de planten worden onderhouden door mensen die aan het (re-)integreren zijn.

Ook Groene Bouwhekken bij jouw bouwproject?

Background

Nieuwbouw, renovatie of infra.
Wij zorgen ervoor dat jouw project er netjes bijstaat.

Wat wordt er gebouwd aan de Postjesweg?

Op de Postjesweg komen straks 221 huurappartementen. Dat zal bestaan uit twee woontorens, zijn tussen de 43 en 58 vierkante meter groot. De appartementen worden middeldure huurwoningen. Momenteel is er een flink tekort aan middeldure huurwoningen in Amsterdam.

Daarmee zal deze ontwikkeling goed aansluiten op de huidige woningbehoefte. De verwachting is dat het gehele project in 2024 wordt opgeleverd. Tot die tijd staan er rondom de bouwplaats 43 houten bouwhekken met aan ieder bouwhek een plantenbak!

“De appartementen krijgen fantastisch uitzicht over het Rembrandtpark”

Background

Wij helpen mensen (re-)integreren door samen te werken met sociale organisaties.

Sociale impact

De bouwhekken zijn gemaakt bij Bouwloods Utrecht of Pantar. Beide sociale ontwikkelbedrijven waar mensen (re-)integreren en een opleiding krijgen tot timmerman. De hekken worden geplaatst door Green2Grow. Een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier.

Het onderhoud van de planten wordt gedaan door Pantar.  Dit is een onderneming voor doelgroepen en door doelgroepen. Deelnemers doen hier werkervaring op. Ze helpen met het ontwikkelen, produceren, verkopen en onderhouden van producten en diensten.

Stuctuur, vaardigheden ontwikkelen en sociaal sterker worden!

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
logo van wijnen
Logo Bouwloods Utrecht
logo basic activering
Logo Green2Grow
Logo Pantar