Background

Pontsteiger Amsterdam

 

Gebr. Beentjes GWW

Renovatie Gevlebrug aan de Pontsteiger in Amsterdam

Dit is weer een heel leuk en bijzonder project. Recent heeft Gebroeders Beentjes GWW B.V. de herbouw van een monumentale brug in Amsterdam aangenomen. Dit is de Gevlebrug nabij de oude Houthavens in Amsterdam.

De brug lag meer dan 70 jaar vlakbij het Centraal Station, als overbrugging van de Oostertoegang van Amsterdam. De brug werd dan ook Oostertoegangsbrug genoemd. Toen in dat gebied in 2000 grootschalige werkzaamheden startten, braken de bouwers de monumentale brug zorgvuldig af en sloegen ‘m op. De gemeente vond een nieuwe locatie waar de brug onder haar nieuwe naam, Gevlebrug, komt te liggen: tussen de Pontsteiger en Karlskrona-eiland in de Houthaven.

Om de omgeving niet te veel te belasten tijdens de werkzaamheden, is gekozen om hier 20 Groene Bouwhekken neer te zetten. Een bijzonder leuke samenwerking met de aannemer en een leuke locatie om de hekken neer te zetten. Volg hier het proces hoe de brug wordt geplaatst.

Voor dit project zijn er 20 Groene Bouwhekken geproduceerd door Stichting Bouwloods Utrecht, hier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding in de ambachtelijke houtbewerking.

De planten zijn dit keer geleverd door de Reinaerde Groendiensten, een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier. Deze partij verzorgd daarnaast ook het transport en de installatie van al het hekwerk en plantenbakken.

Het onderhoud van het groen wordt gedaan door medewerkers van het Koffiehuis (onderdeel van de Volksbond Amsterdam), in het specifiek door Ronald. De Volksbond zet zich in voor dak- en thuislozen en mensen die sociaal extra kwetsbaar zijn. Op zeven locaties in Amsterdam bieden medewerkers zorg, opvang, begeleiding en dagbesteding. De eigen kracht en talenten van de cliënten zijn daarbij altijd het uitgangspunt.

Door de samenwerking met deze drie partijen helpen wij (en daarmee onze opdrachtgevers) mensen met (re-)integreren op de arbeidsmarkt.

“Ze zien er echt super uit! De eerste complimenten heb ik zelfs al binnen.”

Background

“This is what we do at the Koffiehuis. With homeless people, when we work with plants, we want to make a deposit into the community.”
Ronald van het Koffiehuis

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo Groendienst Reinaerde
Logo Bouwloods Utrecht
logo de volksbond