Background

Piet Heinplein, Den Haag

 

In opdracht van Strukton

Groene Bouwhekken in Den Haag

Het Piet Heinplein in Den Haag krijgt een herinrichting. Het wordt een gebied voor langzaam verkeer en een plek om te kunnen ontspannen. Ook komen er activiteit op en rond het water, door een steiger aan te bouwen kunnen boten aanleggen. Nu ze hard aan het verbouwen zijn staan er Groene Bouwhekken, zo kunnen voetgangers en fietsers toch langs de bouwplaats met een vrolijke uitstraling.

Strukton kiest hier voor houten bouwhekken voorzien van plantenbakken. De hekken zijn circulair en gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. De hekken zijn gemaakt en de planten worden onderhouden door mensen die aan het (re-)integreren zijn: 100% SROI.

Ook Groene Bouwhekken bij jouw bouwproject?

Background

Nieuwbouw, renovatie of infra.
Wij zorgen ervoor dat jouw project er netjes bijstaat.

Wat word er verbouwd?

Op het Piet Heinplein worden de bruggen en kademuren vervangen. Daarnaast wordt de gracht ontkluist, dat betekend dat het water weer zichtbaar wordt en de historische singel hersteld.

De Anna Paulownabrug  en de Elandburg zijn niet gemaakt voor zware auto’s en vrachtwagens die er nu over rijden. Daarom worden ze vervangen.

‘Het word een gebied om weer te kunnen ontspannen!’

Background

Wij helpen mensen (re-)integreren door samen te werken met sociale organisaties.

Sociale impact

De bouwhekken zijn gemaakt bij Bouwloods Utrecht of Pantar. Beide sociale ontwikkelbedrijven waar mensen (re-)integreren en een opleiding krijgen tot timmerman. De hekken worden geplaatst door Green2Grow. Een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier.

Het onderhoud van de planten wordt gedaan door Weverling.  Dit is een onderneming voor doelgroepen en door doelgroepen. Deelnemers doen hier werkervaring op. Ze helpen met het ontwikkelen, produceren, verkopen en onderhouden van producten en diensten.

Stuctuur, vaardigheden ontwikkelen en sociaal sterker worden!

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Strukton
Logo Bouwloods Utrecht
Weverling
Logo Green2Grow
Logo Pantar