Background

Utrecht Overvecht

 

BOS Installatiewerken

Renovatiesysteem ‘Inside Out’.

De hoogbouwflat aan de Henriëttedreef in Utrecht is toe aan groot onderhoud. Ter voorbereiding op de renovatie onderzoekt woningcorporatie Bo-Ex in het consortium ‘Inside Out’ hoe de hoogbouwflat energieleverend gemaakt kan worden.

Het project ‘Inside Out’ ontwikkelt en test een modulair renovatiesysteem om hoogbouwflats energieleverend te maken. Het Inside Out-consortium integreert installaties in multifunctionele bouwdelen aan de buitenkant van de woning. Zo wil het project een bijdrage leveren aan de seriematige renovatie van 250.000 hoogbouwflats. Het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad is een uitdaging, zeker bij hoogbouwflats met alle woningen onder één dak en beperkte ruimte voor energie-opwekking.

In het kader van Duurzaamheid zijn hier 20 Groene Bouwhekken geplaatst rondom de flats om de uitstraling te verbeteren en de bewoners tegemoet te komen tijdens de renovatiewerkzaamheden. De plantenbakken zijn dit keer aan de binnenkant van het hek gezet om daarmee in het zicht te staan van de bewoners van de flat.

De planten zijn geleverd door de Groendiensten Reinaerde, een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier.

Het onderhoud van het groen wordt gedaan de Groene Golf, een initiatief die projecten aanbiedt aan mensen met een psychiatrische problematiek, autisme of die een verslavingsachtergrond om zo de natuurbeleving te stimuleren.

Op weg naar energie leverende hoogbouwflats

Background

Door samen te werken helpen wij (en daarmee onze opdrachtgevers) mensen met (re-)integreren op de arbeidsmarkt.

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo Groendienst Reinaerde
Logo Bouwloods Utrecht