Background

ORC De Hazelaar, Rotterdam

 

In opdracht van de BAM

Groene Bouwhekken tijdens de realisatie van ORC De Hazelaar

Aan de Hazelaarweg bouwt gemeente Rotterdam aan een nieuw onderwijs- en revalidatiecentrum! Rijndam Revalidatie en Mytylschool De Brug zijn hard toe aan nieuwbouw, omdat hun oude gebouw aan de Ringdijk sterk verouderd en versleten is. De gemeente werkt op dit moment hard aan het plan voor de nieuwbouw aan de Hazelaarweg.

De BAM kiest hier voor houten bouwhekken voorzien van plantenbakken. De hekken zijn circulair en gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. De hekken zijn gemaakt en de planten worden onderhouden door mensen die aan het (re-)integreren zijn: 100% Social Return!

Ook Groene Bouwhekken bij jouw project?

Background

Nieuwbouw, renovatie of infra.
Wij zorgen ervoor dat jouw project er netjes bijstaat.

De realisatie van ORC De Hazelaar

Dit project is een uniek project vanwege de speciale doelgroep waarvoor dit nieuwbouwproject wordt ontwikkeld. Het is een multifunctioneel gebouw voor drie gebruikers:
Mytylschool De Brug, Tyltylschool Rotterdam, RijndamRevalidatie. Als de instellingen straks op één locatie zitten, kunnen zij vaker en beter samenwerken.
Het nieuwe centrum heeft een totaal oppervlak van 13.000 vierkante meter.

In het plan zijn ook gymzalen en een zwembad opgenomen. De drie instellingen die straks het gebouw betrekken, kunnen in het nieuwe gebouw hun krachten bundelen en gebruik maken van de specifieke voorzieningen voor de leerlingen. Deze groep bestaat uit kinderen en jongvolwassenen van 0 tot 18 jaar, die aan de Hazelaarweg onderwijs kunnen volgen of revalideren.

Een uniek project voor een bijzondere doelgroep

Background

Wij helpen mensen (re-)integreren door samen te werken met sociale organisaties.

Sociale impact

De bouwhekken zijn gemaakt bij Bouwloods Utrecht of Pantar. Beide sociale ontwikkelbedrijven waar mensen (re-)integreren en een opleiding krijgen tot timmerman. De hekken worden geplaatst door Green2Grow. Een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier.

Het onderhoud van de planten wordt gedaan door De NAS. Dit is een onderneming voor begeleiding en opvang voor alle Rotterdammers die dit nodig hebben.

Stuctuur, vaardigheden ontwikkelen en sociaal sterker worden!

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo bam
download
Logo Bouwloods Utrecht
Green 2 Grow logo
Logo Pantar