Background

Oranje Loper Amsterdam

 

In opdracht van Mobilis

Groene Bouwhekken aan de Oranje Loper

Het project de Oranje Loper is een vernieuwing van 9 bruggen en 5 straten in het centrum van Amsterdam. Mobilis is één van de aannemers die de werkzaamheden in opdracht van Gemeente Amsterdam uitvoert. Op dit moment staan 60 Groene Bouwhekken bij 3 bruggen. Dit wordt uitgebreid met nog eens 80 hekken bij nog 5 bruggen.

Mobilis koos voor houten bouwhekken. De hekken zijn circulair en gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout. Super duurzaam dus! Het bouwhek is half open, zodat voetgangers de vorderingen op de bouwplaats kunnen bekijken, maar automobilisten niet worden afgeleid.

Mobilis kiest voor 120 houten bouwhekken aan de Oranje Loper in Amsterdam

Background

Nieuwbouw, renovatie of infra. Wij zorgen ervoor dat het project er netjes bijstaat.

Wat wordt er gebouwd?

Gemeente Amsterdam vernieuwt de Nieuwezijds Voorburgwal en de straten en 9 bruggen van Raadhuisstraat tot Mercatorplein. De bruggen zijn meer dan 100 jaar oud en in slechte staat. Bovendien wordt het verkeer steeds zwaarder en de straten steeds drukker.

Ze maken de bruggen constructief weer in orde met nieuwe palen en een compleet nieuwe binnenkant. Ook de monumentale buitenkant wordt opgeknapt en blijft er hetzelfde uitzien. De straten worden beter ingericht. Er komt meer ruimte voor voetgangers, fietsers, de tram en groen.

De werkzaamheden vragen veel van de Amsterdammers, maar zijn nodig om het gebied veilig, leefbaar en bereikbaar te houden.

Background

Wij helpen mensen (re-)integreren door samen te werken met sociale organisaties.

Sociale impact

De bouwhekken zijn gemaakt door Bouwloods Utrecht. Een sociale werkplaats waar mensen (re-)integreren en een opleiding krijgen tot timmerman.

De hekken worden geplaatst door Green2Grow. Een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier.

Stuctuur, vaardigheden ontwikkelen en sociaal sterker worden!

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo Mobilis
Logo Bouwloods Utrecht
Logo Green2Grow