Background

Nieuwe Keizersgracht, Amsterdam

 

In opdracht van B2 Restauratie

Groene Bouwhekken aan de Nieuwe Keizersgracht

Op de Nieuwe Keizersgracht in Amsterdam is B2 Restauratie gestart met de transformatie van het rijksmonument naar zelfstandige studentenwoningen. Voor een goede uitstraling aan de gracht en voor de buurtbewoners, zijn er 10 Groene Bouwhekken geplaatst + plantenbakken.

B2 Restauratie kiest hier voor houten bouwhekken voorzien van plantenbakken. De hekken zijn circulair en gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. De hekken zijn gemaakt en de planten worden onderhouden door mensen die aan het (re-)integreren zijn: 100% SROI.

Ook Groene Bouwhekken bij jouw bouwproject?

Background

Nieuwbouw, renovatie of infra.
Wij zorgen ervoor dat jouw project er netjes bijstaat.

Wat wordt er verbouwd?

Het pand op de Nieuwe Keizersgracht is het eerste rijksmonument dat geheel gasloos wordt gemaakt. De panden worden verduurzaamd, met behoud van de monumentale waarden. 

B2 Restauratie voert deze transformatie uit, nadat ze eerder al het volledige funderings- en gevelherstel eerder hadden uitgevoerd. Ze verwachten dat de studentenwoningen begin 2023 klaar zijn.

“Het eerste rijksmonument dat geheel gasloos wordt gemaakt.”

Background

Wij helpen mensen (re-)integreren door samen te werken met sociale organisaties.

Sociale impact

De bouwhekken zijn gemaakt bij Bouwloods Utrecht of Pantar. Beide sociale ontwikkelbedrijven waar mensen (re-)integreren en een opleiding krijgen tot timmerman. De hekken worden geplaatst door Green2Grow. Een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier.

Het onderhoud van de planten wordt gedaan door Basic Activering. Dit is het grootste sociaal leer- en werkbedrijf in de regio Amsterdam. Ze helpen mensen door middel van werk en begeleiding met (re-)integreren. Deelnemers krijgen structuur in hun dag, ontwikkelen hun vaardigheden en worden sociaal sterker.

Stuctuur, vaardigheden ontwikkelen en sociaal sterker worden!

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
B2 restauratie
Logo Bouwloods Utrecht
Logo Green2Grow
logo basic activering
Logo Pantar