Background

Nieuw Kijkduin, Den Haag

 

In opdracht van FRED Developers

Groene Bouwhekken in Nieuw Kijkduin

Direct aan het strand van Kijkduin komt badplaats Nieuw Kijkduin waar je het hele jaar kan genieten. Op deze plek komen wonen, winkelen, recreatie en uitgaan samen. FRED Developers heeft al drie gebouwen gerealiseerd, nu worden de laatste vier gebouwd. Tot die tijd staan er 40 Groene Bouwhekken. 

FRED Developers kiest hier voor houten bouwhekken voorzien van plantenbakken. De hekken zijn circulair en gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. De hekken zijn gemaakt en de planten worden onderhouden door mensen die aan het (re-)integreren zijn: 100% SROI.

Ook Groene Bouwhekken bij jouw bouwproject?

Background

Nieuwbouw, renovatie of infra.
Wij zorgen ervoor dat jouw project er netjes bijstaat.

Wat wordt er gebouwd in Nieuw Kijkduin?

Nieuw Kijkduin wordt in twee fases opgeleverd, de eerste drie gebouwen (Poniente, Gregale en Vendaval) zijn al gerealiseerd. De laatste vier gebouwen (Sirocco, Lombarde, Levanter en Tramontana) zijn nog in ontwikkeling.

Zowel Vendaval als Gregale bestaan uit huurwoningen, de rest van de woontorens bestaan uit luxe koopwoningen en penthouses. Maar voor nu staan er rondom de bouwplaats 48 houten bouwhekken met 43 plantenbakken.

“Nieuw Kijkduin betekent iedere dag van het jaar comfortabel verblijven op een plek waar geen dag hetzelfde is.”

Background

Wij helpen mensen (re-)integreren door samen te werken met sociale organisaties.

Sociale impact

De bouwhekken zijn gemaakt bij Bouwloods Utrecht of Pantar. Beide sociale ontwikkelbedrijven waar mensen (re-)integreren en een opleiding krijgen tot timmerman. De hekken worden geplaatst door Green2Grow. Een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier.

Het onderhoud van de planten wordt gedaan door Weverling.  Dit is een onderneming voor doelgroepen en door doelgroepen. Deelnemers doen hier werkervaring op. Ze helpen met het ontwikkelen, produceren, verkopen en onderhouden van producten en diensten.

Stuctuur, vaardigheden ontwikkelen en sociaal sterker worden!

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
FRED developers
Logo Bouwloods Utrecht
Logo Green2Grow
Weverling
Logo Pantar