Background

Mijnbouwstraat, Delft

 

In opdracht van Royal HaskoningDHV

Groene Bouwhekken in Delft

Het gebouw aan de Mijnbouwstraat in Delft was 100 jaar van TU Delft maar wordt nu verbouwd tot kantoorpand voor ruim 700 medewerkers. Het gebouw wordt uiteindelijk duurzaam verbouwd wat natuurlijk super positief is! In combinatie met reguliere bouwhekken is er bijna 70m aan Groene Bouwhekken geplaatst om de uitstraling voor de omgeving tijdens de werkzaamheden te verbeteren!

Royal HaskoningDHV heeft er samen met Strukton voor gekozen om Houten Bouwhekken met plantenbakken af te wisselen met reguliere bouwhekken. De hekken zijn circulair en gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. De hekken zijn gemaakt en de planten worden onderhouden door mensen die aan het (re-)integreren zijn: 100% SROI.

Ook Groene Bouwhekken bij jouw bouwproject?

Background

Nieuwbouw, renovatie of infra.
Wij zorgen ervoor dat jouw project er netjes bijstaat.

Wat is er anders?

Om voldoende ruimte te bieden aan alle functies voor het nieuwe kantoor, moeten de groene binnenhoven weggehaald worden. Dit wordt een onderdeel van het nieuwe gebouw. Omdat hierbij een aantal oude, monumentale en hoge cipressen gekapt worden, moet volgens de Delftse gemeentelijke regels het verlies aan groen gecompenseerd worden. Met voorkeur natuurlijk in de buurt van het plan.

Het plan voor het gebouw voorziet van een groot aantal medewerkers en bezoekers. Hierdoor neemt het verkeer natuurlijk toe. Bij elkaar voorziet het plan ook in een groot aantal parkeerplaatsen, voor bijna de helft rond het gebouw en voor de rest in de Zuidpoortgarage.

‘Dat het gebouw duurzaam verbouwd wordt is positief!’

Background

Wij helpen mensen (re-)integreren door samen te werken met sociale organisaties.

Sociale impact

De bouwhekken zijn gemaakt bij Bouwloods Utrecht of Pantar. Beide sociale ontwikkelbedrijven waar mensen (re-)integreren en een opleiding krijgen tot timmerman. De hekken worden geplaatst door Green2Grow. Een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier.

Het onderhoud van de planten wordt gedaan door Rotterdam Inclusief.  Dit is een onderneming voor doelgroepen en door doelgroepen. Deelnemers doen hier werkervaring op. Ze helpen met het ontwikkelen, produceren, verkopen en onderhouden van producten en diensten.

Stuctuur, vaardigheden ontwikkelen en sociaal sterker worden!

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Royal Haskoning DHV
Strukton
Logo Bouwloods Utrecht
Logo Green2Grow
logo rotterdam inclusief
Logo Pantar