Background

Melkwegbrug, Purmerend

 

In opdracht van Beens Groep en Hakkers

In Purmerend zetten Groene Bouwhekken de oever van het kanaal af

Beens Groep en Hakkers vernieuwen de oeverbeschoeiing langs het Noord-Hollandsch Kanaal in Purmerend. De betonnen damwanden worden in de zomer van 2023 vervangen door stalen damwanden. Ongeveer 1200 meter wordt vernieuwd voor langdurige bescherming, terwijl 800 meter bij de Melkwegbrug wordt omgezet in een natuurvriendelijke vooroever. Dit verbetert de waterkwaliteit en trekt diverse diersoorten aan, zoals insecten en watervogels.

Er zijn 278 infrahekken geplaatst door Beens Groep en Hakkers. Dat is 730 meter aan hekken en daarmee is dit de langste rij houten infrahekken tot nu toe in Nederland. De hekken zijn circulair en gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Al onze producten worden gemaakt door mensen die (re)-integreren op de arbeidsmarkt.

 

Wil jij ook groen hekwerk bij jouw bouwproject?

Background

Nieuwbouw, renovatie of infra.
Wij zorgen ervoor dat jouw project er netjes bijstaat.

Background

Wij helpen mensen (re-)integreren door samen te werken met sociale organisaties.

Sociale impact

In ons hele proces creëren wij werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Om te beginnen worden de gemaakt bij Bouwloods Utrecht of Pantar. Beide zijn sociale ontwikkelbedrijven waar mensen (re-)integreren en een opleiding krijgen tot timmerman.

Vervolgens worden de hekken worden geplaatst door Green2Grow. Een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier. Uiteindelijk wordt het onderhoud gedaan door sociale partijen in het groen. Wij zoeken hiervoor een lokale partij uit de buurt van het project.

Met onze groene bouwhekken creëren wij werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
pantarlogo1