Background

Madurastraat

 

Vink Bouw

Sociale huurwoningen voor iedereen

AQ16 ligt in de oude Indische buurt in stadsdeel Amsterdam Oost. Het is een aantrekkelijke en gezellige buurt met veel (culturele) voorzieningen, dichtbij het centrum van Amsterdam.

Het project bevindt zich aan de Borneo-, Madura- en Sumatrastraat. In plaats van verouderde woningen komen hier 118 nieuwe sociale huurwoningen en op de hoeken drie bedrijfsruimten. De huizen zijn aangepast aan de nieuwste eisen voor duurzaamheid.

De ontwikkelaars willen graag dat de bouwplaats komende twee jaar een mooie uitstraling heeft, daarom zijn er rondom de bouwplaats 80 houten bouwhekken met plantenbakken geplaatst. Daarnaast willen ze graag de buurt betrekken bij het project, dus binnenkort mogen de bewoners een deel van de hekken beschilderen!

Een deel van bouwhekken is gemaakt door Stichting Bouwloods Utrecht. Het andere deel is gemaakt in samenwerking met Heras Mobile en Leger Des Heils 50|50 Workcenter. De planten zijn geleverd door de Groendiensten Reinaerde, een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier.

Het onderhoud van het groen wordt gedaan de Basic Activering, waar deelnemers bijeenkomen in een kleinschalige beschutte werkomgeving. Dit is een werkervaringsplek om arbeidservaring op te doen onder professionele begeleiding.

Sociaal en duurzaam: daar werken we graag aan mee!

Background

Door samen te werken helpen wij (en daarmee onze opdrachtgevers) mensen met (re-)integreren op de arbeidsmarkt.

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo RGS groep
logo de alliantie
Logo Bouwloods Utrecht
Logo Groendienst Reinaerde
Logo Vink Bouw
Logo Heras
50|50 workcenter leger des heils