Background

Logeerhuis de Zonnenbloem, Cruquius

 

In opdracht van Van Gelder

Groene Bouwhekken bij Logeerhuis De Zonnenbloem

Op het terrein van SEIN in Cruquius staat het logeerhuis. Kinderen en jongeren met en zonder epilepsie zijn hier welkom om af en toe een nachtje te komen logeren. De kinderen die aan de voorzijde van het gebouw sliepen, hadden vaak last van koplampen die s’nachts naar binnen schenen. Om dit probleem te verhelpen, worden hier Groene Bouwhekken ingezet.

Van Gelder heeft gekozen voor dichte refurbished bouwhekken voorzien van plantenbakken. Deze hekken hebben al op één of meer bouwplaatsen gestaan. Door blootstelling aan UV-licht zijn de hekken vergrijst. Na terugkomst van vorige bouwprojecten zijn de hekken gecheckt en indien nodig gerepareerd.

8 volledig houten bouwhekken om licht van koplampen tegen te houden.

Background

Nieuwbouw, renovatie of infra. Wij zorgen ervoor dat het project er netjes bijstaat.

Over deze locatie

De locatie van SEIN in Cruquius is er voor iedereen met epilepsie en bijbehorende problemen wat zelfstandig wonen moeilijk maakt. Hier is alles wat de cliënten nodig hebben. Van een gezondheidscentrum tot een school en vele vormen van dagbesteding zoals een eigen manage.

Het logeerhuis ligt op het terrein van SEIN. In het logeerhuis krijgen kinderen en jongeren de zorg die ze nodig hebben, maar er is ook ruimte voor plezierige activiteiten op maat. Logeren moet namelijk leuk zijn! Kinderen en jongeren met en zonder epilepsie zijn welkom in het logeerhuis. Zij wonen dan nog thuis en verblijven af en toe in het logeerhuis.

Kinderen en jongeren met complexe epilepsie zijn ook welkom om bij SEIN te komen wonen. Ze verblijven dan in een woongroep met andere kinderen en jongeren. Veel kinderen en jongeren die bij SEIN wonen, gaan in de weekenden of vakanties naar huis.

Background

Wij helpen mensen (re-)integreren door samen te werken met sociale organisaties.

Sociale impact

De bouwhekken zijn gemaakt door Bouwloods Utrecht. Een sociale werkplaats waar mensen (re-)integreren en een opleiding krijgen tot timmerman. De hekken worden geplaatst door Green2Grow. Een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier.

De planten worden onderhouden door de groendienst van Paswerk. Een organisatie die het als hun opdracht ziet om mensen aan het werk te helpen en te houden. Werkgevers die zaken doen met Paswerk, geven mensen weer de kans mee te doen aan de samenleving. Belangrijk, want wie werkt, draagt bij aan de maatschappij en heeft een sociale omgeving.

Stuctuur, vaardigheden ontwikkelen en sociaal sterker worden!

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo Van Gelder
Logo Bouwloods Utrecht
Logo Green2Grow
Logo Paswerk