Background

Koninklijke Schouwburg, Den Haag

 

Het Nationale Theater

Zomerterras Koninklijke Schouwburg

Het zomerterras voor de Koninklijke Schouwburg in Den Haag is gereed. Het Nationale Theater heeft speciaal voor de voorstellingen van Amadeus en Harrie Jekkers in juni en juli een zomerterras gebouwd waar publiek en voorbijgangers welkom zijn voor een hapje, drankje én een muzikaal programma!

Ter afsluiting van dit terras zijn er 6 Groene Bouwhekken geplaatst met daaraan 12 plantenbakken, om de groene en aantrekkelijke uitstraling van de Koninklijke Schouwburg te behouden.

Wat ons betreft een prachtige plek waar de Groene Bouwhekken heel goed aansluiten bij de beleving en wensen van zowel de eigenaar als de bezoeker van de Schouwburg!

Voor dit project zijn er 6 Groene Bouwhekken geproduceerd door Stichting Bouwloods Utrecht, hier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding in de ambachtelijke houtbewerking.

De planten zijn dit keer geleverd door de Reinaerde Groendiensten, een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier. Deze partij verzorgd daarnaast ook het transport en de installatie van al het hekwerk en plantenbakken.

Het onderhoud van de planten wordt gedaan door Weverling Groenperspectief. “Mensen ontwikkelen en de buitenruimte verzorgen, dat is Groenperspectief. “ Deze organisatie combineert het vakmanschap van een groenvoorziener met het sociale aspect van een re-integratieprogramma.

Door de samenwerking met deze partijen helpen wij (en daarmee onze opdrachtgevers) mensen met (re-)integreren op de arbeidsmarkt.

“De groene bouwhekken hebben wij ingezet voor ons zomerterras op de rotonde van de Koninklijke Schouwburg. Na sluitingstijd werden de hekken gebruikt als beveiliging en dit gaf een verzorgde uitstraling, die paste in de vormgeving van ons terras. Het duurzame karakter en de maatschappelijke waarde maken het nog meer de moeite waard om deze hekken te huren.”

– Floor van Hees, productieleider

Background

Door samen te werken helpen wij (en daarmee onze opdrachtgevers) mensen met (re-)integreren op de arbeidsmarkt.

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo Bouwloods Utrecht
Logo Groendienst Reinaerde