Background

Kinkerstraat, Amsterdam

 

In opdracht van Gemeente Amsterdam

Groene Bouwhekken in Amsterdam

De Kinkerstraat tussen de Bilderdijkstraat en Kinkerbrug in Amsterdam is aan vernieuwing toe. Veel mensen vonden de straat gevaarlijk en verkeersonveilig. Daarom gaat Gemeente Amsterdam de openbare ruimte opnieuw inrichten. In 2016 is Kinkerstraat oost als opnieuw ingericht, na vragen van bewoners en aannemers besloten ze om ook Kinkerstraat midden en west te vernieuwen. Gemeente Amsterdam schat dat het project tot Juli 2023 duurt.

Gemeente Amsterdam kiest hier voor houten bouwhekken voorzien van plantenbakken. De hekken zijn circulair en gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. De hekken zijn gemaakt en de planten worden onderhouden door mensen die aan het (re-)integreren zijn: 100% SROI.

Ook Groene Bouwhekken bij jouw bouwproject?

Background

Nieuwbouw, renovatie of infra.
Wij zorgen ervoor dat jouw project er netjes bijstaat.

Wat wordt er verbouwd op de Kinkerstraat?

Dat de Kinkerstraat weer verbouwd gaat worden, heeft impact op de buurt. Ze zijn bezig tot juli 2023. Dat lijkt lang, maar dit is de kortst mogelijke periode om deze grote en complexe werkzaamheden uit te voeren.

Er word namelijk niet alleen de inrichting van de straat vernieuwd, maar ook het tramspoor en grote delen van de riolering, drinkwater- en gasleiding word volledig vernieuwd. Daarnaast worden er ook op een aantal plekken ongebruikte elektrakabels verwijderd.

‘Van blackspot naar boulevard!’

Background

Wij helpen mensen (re-)integreren door samen te werken met sociale organisaties.

Sociale impact

De bouwhekken zijn gemaakt bij Bouwloods Utrecht of Pantar. Beide sociale ontwikkelbedrijven waar mensen (re-)integreren en een opleiding krijgen tot timmerman. De hekken worden geplaatst door Green2Grow. Een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier.

Het onderhoud van de planten wordt gedaan door Pantar.  Dit is een onderneming voor doelgroepen en door doelgroepen. Deelnemers doen hier werkervaring op. Ze helpen met het ontwikkelen, produceren, verkopen en onderhouden van producten en diensten.

Stuctuur, vaardigheden ontwikkelen en sociaal sterker worden!

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo Gemeente Amsterdam
Logo Bouwloods Utrecht
Logo Green2Grow
Logo Pantar