Background

Kalverdijkje, Leeuwarden

 

In opdracht van Dura Vermeer

De eerste Groene Bouwhekken in Friesland bij een circulair gemaal

In Leeuwarden worden twee oude gemalen vervangen door een nieuw gemaal bij het Kalverdijkje. Dit gemaal wordt gebouwd door Dura Vermeer. Wat het extra speciaal maakt is dat er circulair gebouwd wordt. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke en herbruikbare materialen. Als het gemaal ooit uit elkaar gehaald wordt, kunnen de materialen ook weer opnieuw gebruikt worden.

Het circulair bouwen wordt ook doorgetrokken naar de bouwplaats. Onze hekken passen daar perfect bij. De 22 bouwhekken met plantenbakken eraan zijn ook circulair ontworpen. Onderdelen kunnen makkelijk vervangen worden en als een hek toch kapot is kunnen goede onderdelen wel opnieuw gebruikt worden. De bouwhekken staan in voeten en zijn op verschillende plekken steviger neergezet met schoren.

Wil jij ook circulair hekwerk bij jouw project?

Background

Nieuwbouw, renovatie of infra.
Wij zorgen ervoor dat jouw project er netjes bijstaat.

Background

Wij helpen mensen (re-)integreren door samen te werken met sociale organisaties.

Sociale impact

De bouwhekken zijn gemaakt bij Bouwloods Utrecht of Pantar. Beide sociale ontwikkelbedrijven waar mensen (re-)integreren en een opleiding krijgen tot timmerman. De hekken worden geplaatst door Green2Grow. Een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier.

Het onderhoud van de planten wordt gedaan door Werkplaats Oud-Oost. Dit is een onderdeel van het Netwerkcentrum Leeuwarden. Bij de Werkplaats werken vrijwilligers in de hout- en metaalbewerking, als fietsenmaker, als verhuizer of werken in het groen. Deze vrijwilligers gaan elke (twee) weken langs bij onze plantenbakken.

Met onze groene bouwhekken creëren wij werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo Bouwloods Utrecht
Logo Green2Grow
Logo Pantar