Background

IJboulevard Amsterdam

 

In opdracht van Van Hattum en Blankevoort

Groene Bouwhekken bij Amsterdam Centraal

Achter Amsterdam Centraal wordt hard gewerkt aan de realisatie van de IJboulevard. De volledige kade is afgeschermd met maar liefst 150 Groene Bouwhekken met plantenbakken. De hekken staan niet rondom een bouwplaats, maar direct aan de kade. De meeste werkzaamheden gebeuren namelijk vanaf het water.

Van Hattum en Blankevoort koos voor houten bouwhekken voorzien van plantenbakken. De hekken zijn circulair en gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout. Super duurzaam dus! Het bouwhek is half open, zodat voetgangers de vorderingen kunnen bekijken.

150 Groene Bouwhekken sieren de kade achter Amsterdam Centraal

Background

Nieuwbouw, renovatie of infra. Wij zorgen ervoor dat het project er netjes bijstaat.

Wat wordt er gebouwd?

In het IJ komt onder het water een fietsenstalling met plek voor 4000 fietsen. Hier kun je straks de eerste 24 uur gratis parkeren. Bovenop de stalling komt een prachtig gebied van 6000 vierkante meter om te wandelen langs het IJ: de IJboulevard. Door de fietsenstalling onder het IJ te maken ontstaat vrij zicht op het IJ.

Eén van de belangrijke ambities van de IJboulevard is meer ruimte voor de voetganger. Aangezien de drukte in de stad toeneemt, is ruimte voor voetgangers niet vanzelfsprekend. De ondergrondse stalling is ontworpen als verlengstuk van de openbare ruimte. Extra ruime trapgaten met grote glasoppervlakten geven vanaf de boulevard al zicht op de lichte en uitnodigende stalling.

6000 vierkante meter om te wandelen langs het IJ: de IJboulevard!

Background

Wij helpen mensen (re-)integreren door samen te werken met sociale organisaties.

Sociale impact

De bouwhekken zijn gemaakt door Bouwloods Utrecht. Een sociale werkplaats waar mensen (re-)integreren en een opleiding krijgen tot timmerman. De planten worden geleverd door de Green2Grow. Een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier.

Het onderhoud van de planten wordt gedaan door Pantar. Dit is het grootste sociaal leer- en werkbedrijf in de regio Amsterdam. Ze helpen mensen door middel van werk en begeleiding met (re-)integreren. Deelnemers krijgen structuur in hun dag, ontwikkelen hun vaardigheden en worden sociaal sterker.

Stuctuur, vaardigheden ontwikkelen en sociaal sterker worden!

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo VH Blankenvoort
Logo Bouwloods Utrecht
Logo Green2Grow
Logo Pantar