Background

HUIS van Roosendaal

 

In opdracht van Gemeente Roosendaal

Groene Bouwhekken in Roosendaal

In het centrum van Roosendaal wordt een nieuw duurzaam gemeentehuis gebouwd: HUIS van Roosendaal. 45 Groene Bouwhekken met wel 75 plantenbakken schermen de bouwplaats af gedurende de bouw. Om voorbijgangers te informeren over het geheel circulaire bouwproces zijn er informatieborden geplaatst op het gaas van een groot deel van de hekken.

Gemeente Roosendaal koos voor houten bouwhekken voorzien van plantenbakken. De hekken zijn circulair en gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout. Een duurzame keuze dus! Sommige bouwhekken zijn nog half open, zodat voetgangers de vorderingen kunnen bekijken.

Om voorbijgangers te betrekken bij de bouw hangen er informatieborden.

Background

Nieuwbouw, renovatie of infra. Wij zorgen ervoor dat het project er netjes bijstaat.

Wat wordt er gebouwd?

De gemeente Roosendaal werkt hard aan het nieuwe HUIS van Roosendaal, zoals het Stadskantoor gaat heten. Het nieuwe HUIS wordt toegankelijk, transparant en duurzaam. Het nieuwe HUIS komt op dezelfde plek, het Stadserf, en wordt, als alles volgens planning verloopt, in de tweede helft van 2021 opgeleverd.

De gemeente Roosendaal wil zo circulair mogelijk renoveren. Het gebouw biedt hiervoor allerlei mogelijkheden. Materialen afkomstig uit het oude gebouw worden hergebruikt. Onder andere meubilair, plafonds, vloerafwerking en tussenwanden zijn in kaart gebracht. Er wordt gekeken of deze (na bewerking) opnieuw gebruikt kunnen worden in het nieuwe HUIS van Roosendaal.

De gemeente Roosendaal wil zo circulair mogelijk renoveren.

Background

Wij helpen mensen (re-)integreren door samen te werken met sociale organisaties.

Sociale impact

De bouwhekken zijn gemaakt door Bouwloods Utrecht. Een sociale werkplaats waar mensen (re-)integreren en een opleiding krijgen tot timmerman. De planten worden geleverd door de Green2Grow. Een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier.

Het onderhoud van de planten wordt gedaan door SDW Zorg, een organisatie die hulp biedt bij wonen, leven, leren en werken. Deelnemers krijgen structuur in hun dag, ontwikkelen hun vaardigheden en worden sociaal sterker.

Stuctuur, vaardigheden ontwikkelen en sociaal sterker worden!

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo Gemeente Roosendaal
Logo Bouwloods Utrecht
Logo Green2Grow
Logo SDW