• Houthaven, Amsterdam

HOUTHAVEN
10 GROENE BOUWHEKKEN
MRT. 2018 - DEC. 2018

Groene Bouwhekken op de Houthaven!

De gemeente Amsterdam en een groot aantal ontwikkelaars en aannemers zijn hard aan het werk in de Houthaven. Op pakweg twee kilometer ten westen van station Amsterdam Centraal, tussen de Spaarndammerbuurt en het IJ, verrijst een duurzaam woon- en werkgebied met straks circa 2.700 woningen en diverse voorzieningen en bedrijfsruimtes. Naar verwachting is de vernieuwde Houthaven in 2022 klaar.

Rondom het speelpleintje bij de Daltonschool Spaarndammerhout zijn 10 Groene Bouwhekken geplaatst om de overlastervaring van de bouw te verminderen en de uitstraling te verbeteren.

Ook voor dit project zijn de hekken geproduceerd door Stichting Bouwloods Utrecht, hier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding houtbewerking.  De planten zijn weer geleverd door de Koninklijke Ginkel Groep.

Het onderhoud van de planten wordt dit keer gedaan door Stichting Volksbond Amsterdam. Hierdoor verbeteren we niet alleen de uitstraling van deze bouwplaats, maar maken we met ieder hek ook nog een maatschappelijke impact. De Volksbond zet zich in voor dak- en thuislozen en mensen die sociaal extra kwetsbaar zijn. De Volksbond biedt divers werk zodat mensen langzaamaan weer een toekomst op kunnen bouwen.

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo Gemeente Amsterdam
logo de volksbond
Logo Bouwloods Utrecht