Background

De Hortus, Amsterdam

 

In opdracht van Hortus Botanicus Amsterdam

Verbouwing van kas in de hortus afgezet met groen houten hekwerk

De Klimatenkas van Hortus Botanicus in Amsterdam is aan renovatie toe. Tot juni 2025 is de kas daarom afgesloten voor het publiek. De kas wordt verduurzaamd en van het gas afgehaald. Na de verbouwing wordt de kas weer gebruikt om over het belang van plantendiversiteit en de relatie met het klimaat te vertellen. In de hortus worden ook regelmatig evenementen en bruiloften georganiseerd.

Alle planten en bomen (en normaal gesproken ook de kas) vormen hiervoor een mooie achtergrond. Tijdens de verbouwing zetten onze Houten Bouwhekken de kas af. De plantenbakken zijn gevuld met planten door de hortus zelf. De bovenkant van de hekken is opgevrolijkt met foto’s van bloemen. Zo vormen de hekken nu een mooie afscheiding en achtergrond tijdens events.

Wil jij ook een houten afscheiding op jouw event?

Background

Duurzaam hekwerk met een sociale missie.

Background

Wij helpen mensen (re-)integreren door samen te werken met sociale organisaties.

Sociale impact

In ons hele proces creëren wij werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Om te beginnen worden de gemaakt bij Bouwloods Utrecht of Pantar. Beide zijn sociale ontwikkelbedrijven waar mensen (re-)integreren en een opleiding krijgen tot timmerman.

Vervolgens worden de hekken geplaatst door Green2Grow. Een sociale onderneming die een opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier. Uiteindelijk wordt het onderhoud gedaan door sociale partijen in het groen. Wij werken hiervoor altijd samen met een lokale partij uit de buurt van het project.

“Iedereen moet mee kunnen doen in onze maatschappij”

IN OPDRACHT VAN:
logo hortus opdrachtgever