• Hoogstraat, Rotterdam

Rotterdam
27 GROENE BOUWHEKKEN
JUN. 2018 - SEPT. 2018

Groene Bouwhekken in Rotterdam

Op maandag 18 juni zijn de werkzaamheden gestart door de gemeente en Eneco in de Hoogstraat. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren wordt de straat van gevel tot gevel opengebroken. In opdracht van Eneco vervangt aannemer Visser & Smit Hanab de leidingen van het stadswarmtenet in dit deel van de Hoogstraat. De leidingen worden vervangen omdat ze aan het eind van hun levensduur zijn.

In opdracht van Visser & Smit Hanab zijn er 27 Groene Bouwhekken geplaatst om de overlastervaring tijdens werkzaamheden te verminderen. Zo zit er een restaurant direct naast de bouwplaats en is de Markthal vlakbij te vinden. Kortom, een plek met dagelijks vele voorbijgangers waarbij een groene uitstraling gewenst is.

Het onderhoud van de planten wordt dit keer gedaan door Magis Rotterdam. Magis is een jonge organisatie die mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk wil krijgen. Bij Magis werken mensen met een loonwaarde van 0 tot 60 procent. Daarnaast werken er bij Magis mensen met een licht verstandelijke beperking, psychische kwetsbaarheid, onvoldoende opleiding, mensen vanuit de reclassering en werkloze jongeren.

Voor dit project zijn de hekken geproduceerd door Stichting Bouwloods Utrecht, hier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding houtbewerking.  De planten zijn weer geleverd door de Koninklijke Ginkel Groep.

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo Bouwloods Utrecht