Background

Amsterdam Hobbemakade

 

Gemeente Amsterdam

Een groene bouwplaats op de Hobbemakade

De Hobbemakade is na bijna 50 jaar intensief gebruik aan het einde van haar levensduur. Het wegdek is aan het einde van de levensduur en is toe aan vervanging. De Gemeente Amsterdam verbetert de verkeersveiligheid en doorstroming van deze belangrijke verbindingsweg.

De inrichting van de weg wordt aangepast om vrijliggende fietspaden te maken. Er komen meer fietsparkeerplekken en bomen en groen, wat ons betreft een uitstekende keuze!

Om de overlastervaring tijdens de werkzaamheden te beperken, heeft de gemeente Amsterdam ervoor gekozen om hier 31 Groene Bouwhekken te plaatsen rondom de bouwplaats. Daarnaast is er gekozen om een toegangspoort en een looppoort in het hek te maken.

Voor dit project zijn er 31 Groene Bouwhekken geproduceerd door Stichting Bouwloods Utrecht, hier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding in de ambachtelijke houtbewerking.

De planten zijn dit keer geleverd door de Reinaerde Groendiensten, een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier. Deze partij verzorgd daarnaast ook het transport en de installatie van al de hekken en plantenbakken.

Het onderhoud van het groen wordt gedaan het Leger Des Heils 50|50. Deze partij biedt beschutte werkplekken voor mensen die in het gewone leven niet op eigen kracht aan de slag kunnen.

Door de samenwerking met deze partijen helpen wij (en daarmee onze opdrachtgevers) mensen met (re-)integreren op de arbeidsmarkt!

De hele bouwplaats groen!

Background

Door samen te werken helpen wij (en daarmee onze opdrachtgevers) mensen met (re-)integreren op de arbeidsmarkt.

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo Bouwloods Utrecht
Logo Groendienst Reinaerde
Logo Leger des Heils