Background

Het Spui

 

Gemeente Amsterdam

Werkzaamheden op Het Spui

Het zuidelijk deel van de Nieuwezijds Voorburgwal wordt in 2021 autoluw. Voetgangers en fietsers krijgen hier meer ruimte. Trottoirs worden verbreed en de ontbrekende schakel in de doorgaande fietsroute van het Centraal Station naar het Spui wordt ingevuld door een aansluiting op het tweerichtingenfietspad naar Singel – Munt.

De straat krijgt een groener aanzien door de toevoeging van bomen en een (postzegel)park. In het park komt een verlaagde speelplek en een waterpomp. Eén van de redenen voor het lager aanleggen van de speelplek is om water op te vangen bij hevige regenbuien.

Om de overlastervaring tijdens de werkzaamheden te verminderen, heeft de Gemeente Amsterdam ervoor gekozen om hier Groene Bouwhekken te plaatsen. Op twee plekken zijn de hekken neergezet, aan de Singel en direct op het Spui, tegenover de boekenwinkel.

Voor dit project zijn er 29 Groene Bouwhekken geproduceerd door Stichting Bouwloods Utrecht, hier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding in de ambachtelijke houtbewerking.

De planten zijn dit keer geleverd door de Groendiensten Reinaerde, een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier. Deze partij verzorgd daarnaast ook het transport en de installatie van de hekken en plantenbakken.

Het onderhoud van de planten wordt dit keer gedaan door het Leger Des Heils 50 | 50 Workcenter. 50|50 is een initiatief van het Leger des Heils om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer ‘mee te laten doen’. Werken aan herstel van het gewone leven, waarbij uitstroom naar een duurzame plek in werk en samenleving staat daarbij centraal.

Het Spui is oorspronkelijk de naam van het water dat tot 1425 de zuidgrens van de stad Amsterdam vormde.

Background

Door samen te werken helpen wij (en daarmee onze opdrachtgevers) mensen met (re-)integreren op de arbeidsmarkt.

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo Gemeente Utrecht
Logo Leger des Heils
Logo Groendienst Reinaerde
Logo Bouwloods Utrecht