• Nieuwer Ter Aa

Nieuwer Ter Aa
25 GROENE BOUWHEKKEN
JUN. 2018 - OKT. 2018

Groene Bouwhekken Nieuwer Ter Aa

De Hervormde Kerk is beeldbepalend voor het dorp Nieuwer Ter Aa. Het eeuwenoude gebouw uit 1480 kent een rijk verleden. De kerk wordt ook wel het juwelenkistje van Kitty Earle van Reede van Ter Aa genoemd. Dit jaar zal er een grondige restauratie aan de kerk plaatsvinden: de toren zakt weg en zal worden gefundeerd in opdracht van de gemeente Stichtse Vecht. 

Om de overlast tijdens restauratie te verminderen, zijn er in opdracht van Jurriëns 25 Groene Bouwhekken geplaatst. Jurriëns heeft al eerder de Groene Bouwhekken ingezet op locatie bij het museum Catharijneconvent, wat dus goed is bevallen. Wat ons betreft weer een hele bijzondere locatie!

Ook voor dit project zijn de hekken geproduceerd door Stichting Bouwloods Utrecht, hier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding houtbewerking.  De planten zijn weer geleverd door de Koninklijke Ginkel Groep.

Het onderhoud van de planten wordt dit keer gedaan door Leger Des Heils 50/50. Dit is een initiatief van het Leger des Heils om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer ‘mee te laten doen’. Werken aan herstel van het gewone leven, waarbij uitstroom naar een duurzame plek in werk en samenleving centraal staat.

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo Leger des Heils
Logo Bouwloods Utrecht