Background

Hanrathstraat Utrecht

 

In opdracht van Salverda Bouw

Groene Bouwhekken in Utrecht Zuilen

In de Utrechtse wijk Zuilen werkt Salverda Bouw aan het groot onderhoud en verbeteringen aan de woningen van de Hanrathstraat en omgeving. Voor de bouwketen en de opslag van materiaal zijn er in de wijk twee bouw-hubs gecreëerd. Hier omheen staan 34 Groene Bouwhekken met plantenbakken, zodat de bewoners een aangenamer uitzicht hebben.

Salverda heeft gekozen voor refurbished houten bouwhekken voorzien van plantenbakken. Deze hekken hebben al op één of meer bouwplaatsen gestaan. Door blootstelling aan UV-licht zijn de hekken vergrijst. Na terugkomst van vorige bouwprojecten zijn de hekken gechecked en indien nodig gerepareerd.

Salverda kiest voor refurbished bouwhekken aan de Hanrathstraat in Utrecht

Background

Nieuwbouw, renovatie of infra. Wij zorgen ervoor dat het project er netjes bijstaat.

Wat wordt er gebouwd?

Salverda Bouw voert de werkzaamheden uit in opdracht van woningcorporatie Mitros. De 153 sociale huurhuizen in de wijk zijn toe aan energetische verbeteringen. De werkzaamheden zijn in hoofdlijnen: het onderhouden van badkamer, keuken en toilet, het isoleren van daken, spouw- en vloeren, ook vervangen we de kozijnen, ramen en deuren. Zo zorgen ze ervoor dat de woningen weer duurzaam, energiezuinig, comfortabel en aantrekkelijk worden.

Tussen de Groene Bouwhekken sieren in totaal vier verschillende gedichten met de titel ‘Verzot op Zuilen’. De gedichten zijn op initiatief van bewoonster Ineke Winnips speciaal voor dit project gemaakt. Carla van Harskamp – Kempen, wijkconsulent bij Mitros: “Een project van deze omvang verdient wat extra aandacht. Het is fijn om zo een bijdrage te kunnen leveren en bewoners te laten participeren.”

“Het is fijn om zo een bijdrage te kunnen leveren en bewoners te laten participeren.”

Background

Wij helpen mensen (re-)integreren door samen te werken met sociale organisaties.

Sociale impact

De bouwhekken zijn gemaakt door Bouwloods Utrecht. Een sociale werkplaats waar mensen (re-)integreren en een opleiding krijgen tot timmerman. De planten worden geleverd door de Green2Grow. Een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier.

Het onderhoud van de planten wordt gedaan door de Groene Golf, een organisatie die projecten aan biedt voor kinderen en mensen met een psychiatrische problematiek, autisme of een verslavingsachtergrond. Zo wordt kennis verrijkt en zintuigen geprikkelt.

Stuctuur, vaardigheden ontwikkelen en sociaal sterker worden!

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
logo Salverda Bouw
Logo Bouwloods Utrecht
Logo Green2Grow
logo Groene Golf