Background

Groot Tuighuis, Den Bosch

 

In opdracht van Nico de Bont

Groene Bouwhekken in Den Bosch

Den Bosch krijgt een modern erfgoedcentrum in de binnenstad, het Groot Tuighuis wordt namelijk verbouwd. De werkzaamheden aan het Groot Tuighuis vinden voornamelijk aan de binnenzijde van het gebouw plaats. Naar verwachting opent het vernieuwde Groot Tuighuis in de zomer van 2023 en tot die tijd staan er Groene Bouwhekken om de boel alvast op te fleuren!

Nice de Bont heeft er voor gekozen om Refurbished bouwhekken met plantenbakken af te wisselen met reguliere bouwhekken. Dit zijn hekken die al een of enkele projecten mee zijn gegaan en indien nodig weer zijn gerepareerd t.b.v. de circulariteit. Het onderhoud van de planten wordt gedaan in samenwerking met Weener XL, het werk- en ontwikkelbedrijf van Den Bosch!

Ook Groene Bouwhekken bij jouw bouwproject?

Background

Nieuwbouw, renovatie of infra.
Wij zorgen ervoor dat jouw project er netjes bijstaat.

Wat wordt er verbouwd?

Het Groot Tuighuis dat is gevestigd in de oude St. Jacobskerk krijgt op de gehele begane grond een publieksfunctie. Inwoners en bezoekers kunnen hier met unieke historische bronnen het verhaal van Den Bosch beleven en er zelf aan bijdragen. Het moet een uitnodiging zijn om het gebouw en de stad te verkennen!

Aan de hand van unieke vondsten en verhalen uit de collecties van Erfgoed Den Bosch word de bezoeker meegenomen op een reis door de tijd. Bezoekers kunnen rekenen op een kijkje in de keuken van archeologie, bouwhistorie, monumenten en het archief.

‘Wij zijn ongelooflijk blij met dit vooruitzicht!’

Background

Wij helpen mensen (re-)integreren door samen te werken met sociale organisaties.

Sociale impact

De bouwhekken zijn gemaakt bij Bouwloods Utrecht of Pantar. Beide sociale ontwikkelbedrijven waar mensen (re-)integreren en een opleiding krijgen tot timmerman. De hekken worden geplaatst door Green2Grow. Een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier.

Het onderhoud van de planten wordt gedaan door Weener XL. Deelnemers doen hier werkervaring op. Ze helpen met het ontwikkelen, produceren, verkopen en onderhouden van producten en diensten.

Stuctuur, vaardigheden ontwikkelen en sociaal sterker worden!

IN OPDRACHT VAN:
PRODUCTIE, LOGISTIEK & ONDERHOUD
Logo Bouwloods Utrecht
Logo Pantar
Green 2 Grow logo
Schermafbeelding 2022-08-17 om 09.23.37