Background

Groenewegje, Den Haag

 

In opdracht van Wallaard Noordeloos

Groene Bouwhekken aan het Groenewegje

Komende jaren worden in Den Haag veel kademuren en bruggen vervangen. Zo ook de kademuur aan het Groenewegje. Zoals de naam van de straat al zegt; Groene Bouwhekken kunnen hier niet ontbreken. Uitvoerend aannemer Wallaard Noordeloos heeft (voor nu) vijf Groene Bouwhekken afgenomen en op de hoek van het project laten plaatsen.

Wallaard koos voor houten bouwhekken voorzien van plantenbakken. De hekken zijn circulair en gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout. Duurzaam dus! Dit type hek is half open zodat voetgangers de vorderingen op de bouwplaats kunnen bekijken, maar automobilisten niet worden afgeleid.

5 Groene Bouwhekken dienen hier als entree.

Background

Nieuwbouw, renovatie of infra.
Wij zorgen ervoor dat jouw project er netjes bijstaat.

Wat wordt hier gebouwd?

In Den Haag zijn veel kademuren en bruggen. Veel muren en bruggen zijn 100 jaar geleden gebouwd. Deze bouwwerken zijn niet meer stevig genoeg voor het zware tram-, auto- en vrachtverkeer van tegenwoordig. Bovendien hebben deze kademuren en bruggen houten funderingen. Vaak zijn deze aangetast door een bacterie.

Aankomend jaren vervangt gemeente Den Haag de kademuren en bruggen. Per jaar vervangen ze ongeveer 1 kilometer aan kademuren. In totaal moet er 24 kilometer vervangen worden. Het werk wordt uitgevoerd door verschillende aannemers. De verwachting is dat het project in 2040 klaar is.

Komende jaren wordt er 24 kilometer aan kademuur vervangen.

Background

Wij helpen mensen (re-)integreren door samen te werken met sociale organisaties.

Sociale impact

De bouwhekken zijn gemaakt bij Bouwloods Utrecht of Pantar. Beide sociale werkplaatsen waar mensen (re-)integreren en een opleiding krijgen tot timmerman. De hekken worden geplaatst door Green2Grow. Een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier.

Het onderhoud van de planten wordt gedaan door Team Werk. Deze organisatie helpt mensen die (re-)integreren tot de arbeidsmark en bieden dagbesteding aan hen die nog niet zo ver zijn. Ze krijgen structuur in hun dag, werken aan hun vaardigheden en worden sociaal sterker.

Stuctuur, vaardigheden ontwikkelen en sociaal sterker worden!

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo Wallaard
Logo Bouwloods Utrecht
Logo Green2Grow
Logo Team Werk
Logo Pantar