Background

Gravenstraat, Den Haag

 

In opdracht van BAM

Groene Bouwhekken in Den Haag

Op de Gravenstraat in Den Haag ligt de hele straat open, voor de aanpassingen van de tramrails voor de nieuwe tram op lijn 16. De tramrails worden aangepast om het OV beschikbaar te maken voor iedereen! Het is een hele klus maar voor nu staan er Groene Bouwhekken met plantenbakken!

BAM kiest hier voor houten bouwhekken voorzien van plantenbakken. De hekken zijn circulair en gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. De hekken zijn gemaakt en de planten worden onderhouden door mensen die aan het (re-)integreren zijn: 100% SROI.

Ook Groene Bouwhekken bij jouw bouwproject?

Background

Nieuwbouw, renovatie of infra.
Wij zorgen ervoor dat jouw project er netjes bijstaat.

Wat word er verbouwd?

De hele Gravenstraat ligt open, want er komen vernieuwingen op de route van tram 16 om het geschikt te maken voor lagevloertrams. Deze trams liggen net wat lager dan de gewone trams en daarom moeten de rails worden aangepast.

Door de lage instap kunnen reizigers met een rolstoel, rollator en kinderwagen zonder moeite instappen. Daarnaast worden de nieuwe trams langer en ruimer!

‘Zo moet het OV voor iedereen beschikbaar worden!’

Background

Wij helpen mensen (re-)integreren door samen te werken met sociale organisaties.

Sociale impact

De bouwhekken zijn gemaakt bij Bouwloods Utrecht of Pantar. Beide sociale ontwikkelbedrijven waar mensen (re-)integreren en een opleiding krijgen tot timmerman. De hekken worden geplaatst door Green2Grow. Een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier.

Het onderhoud van de planten wordt gedaan door Weverling.  Dit is een onderneming voor doelgroepen en door doelgroepen. Deelnemers doen hier werkervaring op. Ze helpen met het ontwikkelen, produceren, verkopen en onderhouden van producten en diensten.

Stuctuur, vaardigheden ontwikkelen en sociaal sterker worden!

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo bam
Logo Bouwloods Utrecht
Weverling
Logo Green2Grow
Logo Pantar