Background

Capelle a/d IJssel

 

Gemeentehuis

Verbouwing gemeentehuis Capelle a/d IJssel

In opdracht van de gemeente Capelle a/d IJssel zijn er 39 Houten Bouwhekken met 18 groene toevoegingen geplaatst rondom het gemeentehuis. Dit naar aanleiding van een ander project in opdracht van de gemeente Capelle a/d IJssel, direct tegenover het gemeentehuis (zie dit project).

Aannemersbedrijf Constructif uit Dordrecht zet in november 2018 de verbouwing van het gemeentehuis voort. Het bedrijf levert de begane grond van het verbouwde gemeentehuis voor de zomervakantie van 2019 op. Op 1 juni 2018 heeft de gemeente de samenwerking met de vorige aannemer moeten stoppen. Daardoor is de oorspronkelijke planning niet haalbaar. In 2019 staat er weer een gemeentehuis met raadzaal en vergaderfaciliteiten dat helemaal van deze tijd is. Meer informatie over dit project lees je hier.

De hekken zijn wederom weer geproduceerd door Stichting Bouwloods Utrecht, hier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding houtbewerking.

De planten zijn dit keer geleverd door de Reinaerde Groendiensten, een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier. Deze partij verzorgd daarnaast ook het transport en de installatie van al het hekwerk en plantenbakken.

Het onderhoud van het groen wordt gedaan door Promen: het beste uit medewerkers halen, dat staat voor Promen centraal. Dat doen we door talenten te ontwikkelen en begeleiding en coaching aan te bieden, zodat onze medewerkers aan de slag kunnen op de arbeidsmarkt. Promen biedt een breed scala aan werkplekken en opleidingsmogelijkheden voor mensen met een arbeidsbeperking, of aan mensen die om een andere reden moeite hebben op eigen kracht bij een werkgever aan de slag te gaan.

De Groene Bouwhekken zorgen ervoor dat de entree van het gemeentehuis toch nog een groene uitstraling krijgt tijdens de verbouwing.

Background

Door samen te werken helpen wij (en daarmee onze opdrachtgevers) mensen met (re-)integreren op de arbeidsmarkt.

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo Groendienst Reinaerde
Logo Bouwloods Utrecht
logo Promen